Makanan Kesihatan Abad Ke-21 Untuk Orang Dewasa

Orang DewasaBANYAK kajian perubatan menunjukkan bahawa gamat mempunyai nilai perubatan yang tinggi dan ideal untuk dijadikan sebagai makanan kesihatan generasi baru. Ia kaya dengan pelbagai elemen surih seperti Kalsium, Besi, Zink, dan Selenium, 18 jenis asid amino (termasuk jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita sendiri), mukopolisakarida, kondroitin sulfat, glukosamina, kolagen, asid lemak perlu, sebatian aktif gamat, taurin, niasin, dan asid nikotinik dan sebagainya. Justeru itu, ia adalah sesuai bahkan juga penting untuk semua golongan umur sebagai makanan kesihatan yang unggul.

Mengapa Gamat Perlu Untuk Orang DEWASA?

.
> Fungsi-fungsi dan sistem-sistem badan akan mula mengalami kemerosotan apabila badan mencapai puncak pertumbuhannya pada umur 25 tahun.> Pada usia 25 tahun, kadar metabolisme mula menurun, berat badan bertambah, kekebalan badan dan daya ingatan turut menurun.

> Kolagen di dalam Gamat boleh membantu dalam proses pembaharuan sel.

> Mempercepatkan proses pemuliharaan dan penyembuhan kulit serta melambatkan proses penuaan.

> Asid-asid lemak membantu mengawal paras kolesterol, melindungi jantung dan saluran-saluran darah.

> Mukopolisakarida dan sebatian-sebatian aktif lain pula membantu meningkatkan sistem kekebalan badan, mengurangkan keradangan dan mencegah pelbagai penyakit.Untuk Pesanan Whatsapp 018-359 7495

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser