Posts

Showing posts from 2018

Manfaat Jelly Gamat GOLD Untuk Pertumbuhan & Perkembangan Kanak-kanak

Image
Pertumbuhan & Perkembangan Kanak-kanak


PERKEMBANGAN awal kanak-kanak umumnya meliputi pertumbuhan dan perkembangan mereka dari sejak lahir hingga 6 tahun. Pertumbuhan kanak-kanak berlaku sejak dalam kandungan lagi. Selepas bayi lahir, pertumbuhan dan perkembangan .
Pertumbuhan
Pertumbuhan kanak-kanak diukur berdasarkan keadaan tubuh badan mereka iaitu berat dan ketinggian. Selalunya, doktor atau pegawai perubatan ada carta yang boleh dirujuk oleh ibu bapanya. Biasanya berat badan akan diukur sesuai dengan ketinggian. Hal ini akan menentukan sama ada anak berada pada tahap di bawah pertumbuhan badan normal atau kurang/lebih. Bagaimanapun, faktor lain turut diambil kira iaitu faktor genetik dan kesihatan kanak-kanak itu. Manakala perkembangan pula meliputi 4 asas utama iaitu perkembangan fizikal, bahasa, kognitif dan sosio emosi.
1. Perkembangan Fizikal
Perubahan yang berlaku dari segi bentuk dan saiz; kebolehan mengawal pergerakan motor kasar dan halus serta koordinasi anggota badan. …

Rahsia Keupayaan Anak Terus Hidup Sehingga 100 Tahun

Image
Ni best ni abam nak share skit satu artikel menarik 😀
.
Menurut kajian yang dijalankan pusat kajian tentang penuaan di Universiti Chicago, bayi yang dilahirkan oleh ibu yang berusia bawah 25 tahun adalah 2 kali berkeupayaan untuk terus hidup sehingga berusia 100 tahun berbanding bayi yang dilahirkan oleh ibu yang berusia lebih 25 tahun.
.
(Sumber : The Star, 28/12/2006)
.
Pencerahan lanjut ;
.
Kajian ini mendapati bahawa ibu muda yg sihat mempunyai baka telur (ovum) yang muda, sihat dan kuat. Jadi daya tahan hidupnya adalah lebih tinggi dengan perkembangan sistem tubuh badan yang sempurna dan sihat termasuklah sistem imun yang kuat.
.
"ALAMAK.. saya sudah berusia melebihi 25 tahun... MACAM MANA??"
.
Adakah anda mempunyai peluang untuk melahirkan generasi yang hidup sihat dan kuat sehingga berusia 100 tahun juga??
.
#Jawapannya.. In Shaa Allah BOLEH, dengan SYARAT amalkan gaya hidup yang sihat, In Shaa Allah manusia boleh mencapai tahap tersebut.
.
Lihat di Jepun jangka haya…

POTENSI BISNES GLOBAL SEBAGAI USAHAWAN GAMAT

Image
#PERHATIAN untuk anda yang inginkan pendapatan tambahan RM50 - RM100 sehari.


=====================
POTENSI BISNES YG SAAANGATTT MENGUNTUNGKAN..
=====================

(+) GAMAT sinonim dengan orang Melayu sejak 500 tahun yg lalu sebagai makanan untuk kesihatan & rawatan penyakit.

(+) Orang Cina sendiri telah menjadikan gamat sebagai "GINSENG DARI LAUT" sejak 5,000 tahun yg lalu.

(+) Industri PALING KEBAL dalam apa jua keadaan ekonomi sekalipun kerana BISNES kita memenuhi KEPERLUAN orang.

(+) Anda bantu orang SAKIT kembali SIHAT.. Yang SIHAT semakin CERGAS.. Yang nak MUDA setiap hari pun boleh.

(+) Keuntungan runcit yang TINGGI..

(+) Bukan tu jer.. ada lagi sumber pendapatan lain termasuk BONUS bulanan & Insentif Trip Melancong PERCUMA lagi..

(+) Testimoni pengguna melambak sejak 1997 sehingga ke hari ni.. Dari MALAYSIA sampailah ke SINGAPORE, BRUNEI & INDONESIA...

(+) SISTEM Education kita dah sediakan untuk anda yang baru nak belajar berniaga secara INTERGRATED ONLINE &…

Soalan Yang Kerap Ditanya Mengenai Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

Image
Luxor Jelly Gamat GOLD Luxor ini dibuat dengan kepekatan tertinggi dan paling berkesan dengan menggunakan ekstrak gamat emas tulen (Stichopus hermanii atau Stichopus horrens, 2012).

1. Bolehkah saya mengambil ubat bersama-sama dengan Jelly Gamat GOLD Luxor ?
Jelly Gamat GOLD Luxor adalah 100% ekstrak semulajadi tanpa bahan kimia tambahan dan dengan itu ia tidak akan menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Walau bagaimanapun, jika anda sedang mengambil ubat-ubatan hospital, kami mencadangkan anda untuk mengambil 1 jam selepas mengambil Jelly Gamat GOLD Luxor untuk memastikan kesan sepenuhnya.

2. Adakah ia akan menyebabkan kesan sampingan?
Jelly Gamat GOLD Luxor adalah makanan tambahan semula jadi dan tidak menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Sesetengah pengguna mungkin akan mengalami 'krisis penyembuhan' selepas mengambil produk sebagai respon badan dalam proses pemulihan fungsi-fungsinya.

3. Bolehkah wanita mengandung mengambil Jelly Gamat GOLD Luxor?
Ia adalah selamat untuk wanita…