Makanan Kesihatan Abad Ke-21 Untuk Seisi Keluarga - Part 1

Kanak-kanakBANYAK kajian perubatan menunjukkan bahawa gamat mempunyai nilai perubatan yang tinggi dan ideal untuk dijadikan sebagai makanan kesihatan generasi baru. Ia kaya dengan pelbagai elemen surih seperti Kalsium, Besi, Zink, dan Selenium, 18 jenis asid amino (termasuk jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita sendiri), mukopolisakarida, kondroitin sulfat, glukosamina, kolagen, asid lemak perlu, sebatian aktif gamat, taurin, niasin, dan asid nikotinik dan sebagainya. Justeru itu, ia adalah sesuai bahkan juga penting untuk semua golongan umur sebagai makanan kesihatan yang unggul.

Mengapa Gamat Perlu Untuk KANAK-KANAK?

> Kanak-kanak yang berada dalam peringkat pertumbuhan suka memilih makanan. Ini bukan sahaja boleh menjejaskan pertumbuhan yang normal, malahan mempengaruhi perkembangan otak kanak-kanak. 

> Gamat kaya dengan pelbagai jenis zat yang penting untuk pertumbuhan pada kanak-kanak. 

> Contohnya Lysin, Methionin, Taurin dan sebagainya yang boleh membantu meningkatkan selera makan dan proses pertumbuhan.

> Kalsium, Zink, Besi dan pelbagai jenis vitamin membantu meningkatkan daya ingatan, pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang sihat serta meningkatkan keupayaan pembelajaran.

Dapatkan Jeli Gamat Gold hari ini agar anda sekeluarga dilindungi oleh Doktor Sel:)Untuk Pesanan (Klik)

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

Makan Jeli Gamat GOLD Ada TINDAK BALAS Tak??

Soalan Yang Kerap Ditanya Mengenai Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor