Posts

Showing posts from July, 2017

Bahaya Denggi : Kenali Nyamuk Makhluk Ciptaan Allah S.W.T

Image
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَالْفُلْكِ الَّتِي تَجْرِي فِي الْبَحْرِ بِمَا يَنْفَعُ النَّاسَ وَمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ مَاءٍ فَأَحْيَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَبَثَّ فِيهَا مِنْ كُلِّ دَابَّةٍ وَتَصْرِيفِ الرِّيَاحِ وَالسَّحَابِ الْمُسَخَّرِ بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ
"Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi; dan (pada) pertukaran malam dan siang; dan (pada) kapal-kapal yang belayar di laut dengan membawa benda-benda yang bermanfaat kepada manusia; demikian juga (pada) air hujan yang Allah turunkan dari langit lalu Allah hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya, serta Ia biakkan padanya dari berbagai-bagai JENIS BINATANG; demikian juga (pada) peredaran angin dan awan yang tunduk (kepada kuasa Allah) terapung-apung di antara langit dengan bumi; sesungguhnya (pada semuanya itu) ada tanda-tanda (yang membuktikan keesaan Allah kekuasaanNya, kebijaksanaan…

Set Pakej Kesihatan Gamat Untuk Jemaah Haji & Umrah

Image
Tak lama lagi musim orang nak pergi haji.. kesihatan nak kena jaga sebelum berangkat dan semasa berada di Mekah nanti.. set pakej kesihatan gamat haji ni mmg sgt diperlukan.
Yelah kan nak mengerjakan haji ni perlukan tenaga.. lutut kaki nak kena kuat pastu kesihatan dalaman pun nak kena tip top baru boleh fokus betul2 pada ibadah haji kan. 😊
Set Pakej Kesihatan Gamat Haji & Umrah ni terdiri :
DALAMAN :

1) Jelly Gamat GOLD - Merawat masalah dalaman & mencegah komplikasi drpd penyakit. 2) Spirulina Pacifica - Mengkhasiatkan tubuh badan & meningkatkan kecergasan. 3) Extar C Plus - Menguatkan sistem imun.
LUARAN :

4) Minyak Urut Gamat Aromaterapi - Mengurangkan rasa lenguh-lenguh di kaki & melegakan batu. 5) Gel Gamat GOLD - Mengurangkan bengkak pada kaki, merawat masalah tumit kaki pecah2 & menurunkan suhu panas di bahagian kepala.
Berminat? Mesej kami terus klik sini

#dRGamat  #keradangan  #dropshipmalaysia #JellyGamatGOLD #SetKesihatanHajiDanUmrah

Terbaru! Kajian Secara Saintifik & Klinikal Telah Membuktikan Gamat Sebagai Agen Anti Kanser

Pada abad ke-21, Gamat telah menarik perhatian banyak pihak terutamanya daripada golongan perubatan profesional.
Banyak kajian saintifik telah dijalankan di negara-negara seperti United State, China, Malaysia, Indonesia, Korea, New Zealand, Australia, Brazil, Jepun dan United Kingdom.
Hasil kajian telah membuktikan bahawa Gamat mempunyai banyak kesan pencegahan, dan rawatan khusus untuk :
✔ Kanser ✔ Tekanan darah ✔ Lipid Darah ✔ Glukosa Darah ✔ Asma ✔ Ulser ✔ Penyembuhan luka ✔ Mencegah Koagulan (Pembekuan) Darah ✔ Keradangan dan Sakit Arthritis ✔ Pertumbuhan Tulang & Rawan ✔ Mengawal Hormon ✔ Anti-Mikrob ✔ Meningkatkan Sistem Imun ✔ Pengecutan Semula Rahim Selepas Bersalin
Bukan setakat itu sahaja tau..
Gamat ni mempunyai ciri-ciri khasiat utama iaitu :
1) Memulih dan meremajakan sel-sel 2) Membantu masalah KULIT 3) Mempercepatkan proses penyembuhan LUKA 4) Mengurangkan keradangan 5) Mengurangkan kesakitan 6) Membantu menurunkan paras GULA dalam darah 7) Membantu menurunkan paras KOLESTEROL 8) Merangsang …