Tuesday, 11 July 2017

Bahaya Denggi : Kenali Nyamuk Makhluk Ciptaan Allah S.W.T


إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَالْفُلْكِ الَّتِي تَجْرِي فِي الْبَحْرِ بِمَا يَنْفَعُ النَّاسَ وَمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ مَاءٍ فَأَحْيَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَبَثَّ فِيهَا مِنْ كُلِّ دَابَّةٍ وَتَصْرِيفِ الرِّيَاحِ وَالسَّحَابِ الْمُسَخَّرِ بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ

"Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi; dan (pada) pertukaran malam dan siang; dan (pada) kapal-kapal yang belayar di laut dengan membawa benda-benda yang bermanfaat kepada manusia; demikian juga (pada) air hujan yang Allah turunkan dari langit lalu Allah hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya, serta Ia biakkan padanya dari berbagai-bagai JENIS BINATANG; demikian juga (pada) peredaran angin dan awan yang tunduk (kepada kuasa Allah) terapung-apung di antara langit dengan bumi; sesungguhnya (pada semuanya itu) ada tanda-tanda (yang membuktikan keesaan Allah kekuasaanNya, kebijaksanaanNya, dan keluasan rahmatNya) bagi kaum yang (mahu) menggunakan akal fikiran."

( Al Baqarah : 164 ) 


Ayat ini Allah tujukan kepada golongan yang ingin mencari kebenaran..Jika mereka mengunakan akal fikiran mereka bukan dengan mengikut hawa nafsu semata-mata setelah melihat kepada segala penciptaan Allah di muka bumi ini, maka manusia akan kembali kepada yang Maha Pencipta dan rasa bersyukur di atas nikmat yang Allah berikan kepada manusia. 

Antaranya mari kita berkongsi salah satu kuasa Allah yang menciptakan berbagai-bagai jenis binatang DAN termasuklah serangga yang sangat kecil seperti Nyamuk. 


[ TAHUKAH ANDA ?? ] 


1) Jika manusia Allah hanya beri kita sekeping hati. Tetapi Nyamuk mempunyai 3 hati. Iaitu di tengah dada dan di bahagian sayap nyamuk kiri dan kanan. 

2) Nyamuk mempunyai 3 sayap di kiri dan 3 sayap di kanan. Sayap tersebut mampu terbang 1000 kali dalam seminit !! 

3) Bagaimana nyamuk boleh mencari mangsanya walaupun dalam gelap? PERTAMA ia memiliki 100 biji mata yang dapat melihat walaupun dalam gelap. KEDUA ia memiliki sistem radar tersendiri yang dapat memilih mangsa yang sesuai dengan seleranya. 

4) Bagaimana nyamuk boleh menghisap darah sedangkan lapisan kulit luar mangsanya sangat tebal? Di penghujung mulut nyamuk Allah beri 6 bilah pisau untuk nyamuk memotong bahagian kulit mangsanya yang tebal. 

5) Tapi kenapa tidak rasa sakit? SEBAB Allah bagi nyamuk sejenis ubat bius yang disuntik ketika proses pemotongan berlaku. 

6) Darah manusia pekat, bagaimana darah boleh memasuki mulut jarum nyamuk yang halus? Allah bagi kepada nyamuk sejenis alat pengacau untuk mencairkan darah sebelum dihisap. 

7) Semua proses tersebut berlaku dalam masa yang sangat singkat sehingga mangsanya tidak perasan. Setelah kekenyangan, nyamuk akan mati. Begitulah kitaran hidup nyamuk. HIDUP untuk makan, MATI selepas kenyang. 

Subhanallah..serangga yang begitu kecil tetapi sungguh kompleks ciptaannya yang pastinya tidak dapat dibuat oleh manusia biasa.. Insafnya.. kita ni sebenarnya kecil je jika hendak dibandingkan dengan penciptaan Allah S.W.T yang Maha Hebat. 


۞ إِنَّ اللَّهَ لَا يَسْتَحْيِي أَنْ يَضْرِبَ مَثَلًا مَا بَعُوضَةً فَمَا فَوْقَهَا ۚ فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ مَاذَا أَرَادَ اللَّهُ بِهَٰذَا مَثَلًا ۘ يُضِلُّ بِهِ كَثِيرًا وَيَهْدِي بِهِ كَثِيرًا ۚ وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلَّا الْفَاسِقِينَ

"Sesungguhnya Allah tidak malu membuat perbandingan apa sahaja, (seperti) NYAMUK hingga ke suatu yang lebih daripadanya (kerana perbuatan itu ada hikmatnya), iaitu kalau orang-orang yang beriman maka mereka akan mengetahui bahawa perbandingan itu benar dari Tuhan mereka; dan kalau orang-orang kafir pula maka mereka akan berkata: "Apakah maksud Allah membuat perbandingan dengan ini?" (Jawabnya): Tuhan akan menjadikan banyak orang sesat dengan sebab perbandingan itu, dan akan menjadikan banyak orang mendapat petunjuk dengan sebabnya; dan Tuhan tidak akan menjadikan sesat dengan sebab perbandingan itu melainkan orang-orang yang fasik;" 


( Al Baqarah : 26 ) 


Di sebalik kisah kes denggi yang kian meningkat hari ini, ramai merasa risau dengan kehadiran nyamuk aedes ini.. Justeru, bagaimana kita boleh melindungi dan mencegah nyamuk aedes daripada menyerang kita?? DAN bagaimana jika kita telah mengidap denggi, kita dapat cepat pulih semula?? 


SOLUSI : Pastikan Setiap Malam Sebelum Tidur, sapukan Minyak Urut Gamat Aromaterapi Serigama Luxor bahagian keseluruhan badan terutama di bahagian leher, kaki dan tangan kerana bau serai wangi pada minyak tersebut membuatkan nyamuk tidak suka. Bukan sahaja nyamuk, termasuklah juga serangga2 yang lain. Ia juga membantu mencegah strok ketika tidur dan juga membantu mengurangkan rasa stres melalui teknik urutan tertentu. 


Bagi yang telah disahkan mengidap denggi, rujuklah kepada pihak hospital untuk rawatan lanjut di samping bolehlah cuba petua-petua orang tua-tua antaranya minum sup ketam, minum air 100 plus DAN admin cadangkan ambil juga suplemen tambahan seperti Cell Recipe Plus, Spirulina Pacifica dan Extar C Plus untuk tambah platlet dan tingkatkan sistem imun.. Selebihnya mohonlah pada Allah untuk sembuhkan penyakit kita.. 

Cubalah hari ini! 

Pm/whatsapp 018-359 7495 untuk pesanan segera 

#dRGamat
#Denggi
#JellyGamatGOLD
#SeaCucumber

Thursday, 6 July 2017

Set Pakej Kesihatan Gamat Untuk Jemaah Haji & Umrah


Tak lama lagi musim orang nak pergi haji.. kesihatan nak kena jaga sebelum berangkat dan semasa berada di Mekah nanti.. set pakej kesihatan gamat haji ni mmg sgt diperlukan.. 

Yelah kan nak mengerjakan haji ni perlukan tenaga.. lutut kaki nak kena kuat pastu kesihatan dalaman pun nak kena tip top baru boleh fokus betul2 pada ibadah haji kan. 😊

Set Pakej Kesihatan Gamat Haji & Umrah ni terdiri :

DALAMAN :

1) Jelly Gamat GOLD - Merawat masalah dalaman & mencegah komplikasi drpd penyakit.
2) Spirulina Pacifica - Mengkhasiatkan tubuh badan & meningkatkan kecergasan.
3) Extar C Plus - Menguatkan sistem imun.

LUARAN :

4) Minyak Urut Gamat Aromaterapi - Mengurangkan rasa lenguh-lenguh di kaki & melegakan batu.
5) Gel Gamat GOLD - Mengurangkan bengkak pada kaki, merawat masalah tumit kaki pecah2 & menurunkan suhu panas di bahagian kepala.

Untuk whatsapp terus klik sini


#dRGamat 
#keradangan 
#dropshipmalaysia
#JellyGamatGOLD
#SetKesihatanHajiDanUmrah

Terbaru! Kajian Secara Saintifik & Klinikal Telah Membuktikan Gamat Sebagai Agen Anti Kanser

Pada abad ke-21, Gamat telah menarik perhatian banyak pihak terutamanya daripada golongan perubatan profesional.

Banyak kajian saintifik telah dijalankan di negara-negara seperti United State, China, Malaysia, Indonesia, Korea, New Zealand, Australia, Brazil, Jepun dan United Kingdom.

Hasil kajian telah membuktikan bahawa Gamat mempunyai banyak kesan pencegahan, dan rawatan khusus untuk :

✔ Kanser
✔ Tekanan darah
✔ Lipid Darah
✔ Glukosa Darah
✔ Asma
✔ Ulser
✔ Penyembuhan luka
✔ Mencegah Koagulan (Pembekuan) Darah
✔ Keradangan dan Sakit Arthritis
✔ Pertumbuhan Tulang & Rawan
✔ Mengawal Hormon
✔ Anti-Mikrob
✔ Meningkatkan Sistem Imun
✔ Pengecutan Semula Rahim Selepas Bersalin

Bukan setakat itu sahaja tau..

Gamat ni mempunyai ciri-ciri khasiat utama iaitu :

1) Memulih dan meremajakan sel-sel
2) Membantu masalah KULIT
3) Mempercepatkan proses penyembuhan LUKA
4) Mengurangkan keradangan
5) Mengurangkan kesakitan
6) Membantu menurunkan paras GULA dalam darah
7) Membantu menurunkan paras KOLESTEROL
8) Merangsang metabolisma badan
9) Mengimbang TEKANAN DARAH
10) Menguatkan sendi dan tulang


Sememangnya dengan segala khasiat dan fungsinya yang luar biasa ini telah meletakkan Jeli Gamat GOLD Luxor, sebagai produk PREMIUM buatan Malaysia dengan HARGA MAMPU MILIK di pasaran dan berpotensi diketengahkan sehingga ke pasaran antarabangsa.


"YA.. Produk PREMIUM Pada Harga MAMPU MILIK"


SATU-SATUNYA jenama yang mendapat pengiktirafan bertaraf EMAS (The GOLD Standard) oleh KKM dan diletakkan dalam kategori sebagai ubatan tradisional. (MAL NO : MAL09103057TC)

(+) Menggunakan hanya spesies Gamat Emas @ Stichopus hermanii kerana ia mempunyai nilai Terapeutik serta khasiat paling tinggi & selamat (tiada kesan sampingan).
(+) Terbukti berkesan secara Saintifik.
(+) Sesuai Untuk Rawatan & Pencegahan Penyakit.
(+) Sumber Marin Paling Tinggi Kandungan Kolagen Semulajadi.
(+) Rahsia Awet Muda.

Dan banyak lagi...

Rasai Transformasi Kesihatan & Kecantikkan Diri Anda 5 tahun lebih muda dari sekarang.😍

SIAPA YANG LEBIH MEMERLUKAN?

1) Ibu Mengandung & Menyusu Badan
2) Kanak-kanak
3) Masalah dalam perut seperti GASTRIK
4) Penyakit Darah Tinggi dan Kolestrol Tinggi
5) Masalah Kulit
6) Mereka yang Stres
7) Penyakit kencing manis
8) Sakit sendi
9) Selepas pembedahan / Ibu bersalin

Cadangan Pengambilan : 1 sudu makan, 2 kali sehari

Sebotol hanya RM85
(tidak termasuk postage)

BERITA BAIK
BERITA BAIK

"PROMOSI BULAN INI"

Dapatkan Pakej Penjimatan hari ini.

TERHAD kepada 10 yang terawal sahaja.

Berminat ?

#dRGamat
#JellyGamatGOLD
#Gamat
#NaturalProduct
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...