Apa Yang Masyarakat Tidak Diberitahu : Part 1Apa yang masyarakat tahu: 
MSG ialah bahan perisa makanan yang buat makanan jadi sedap


Apa yang masyarakat tak tahu: 
MSG ialah sejenis excitotoxin - bahan yang merangsang deria rasa tapi boleh menyebabkan kerosakan saraf dan otak.


Apa yang masyarakat tahu: 
Produk sugar-free tidak mengandungi gula dan sesuai untuk penderita diabetes.

Apa yang masyarakat tak tahu: 
Kebanyakan produk sugar-free mengandungi aspartame, sejenis excitotoxin yang boleh meningkatkan tekanan darah, menambah berat badan dan malangnya - menyebabkan diabetes.


Apa yang masyarakat tahu: 
Sirap jagung berasal dari jagung dan ia adalah bahan semulajadi.

Apa yang masyarakat tak tahu:
Sirap jagung memang berasal dari jagung, tapi dari spesies jagung yang tidak boleh dimakan, dihasilkan melalui formula kejuruteraan genetik dan ia bukan produk semulajadi. ia boleh menyebabkan obesiti dan diabetes.


Apa yang masyarakat tahu: 
Fluorida baik untuk menguatkan gigi.

Apa yang masyarakat tak tahu:
Fluorida adalah sejenis bahan toksik yang menurunkan kebolehan IQ dan digunakan sebagai salah satu bahan di dalam racun serangga.


Apa yang masyarakat tahu: 
Dengan berlapar dan 'skip breakfast' boleh menurunkan berat badan.

Apa yang masyarakat tak tahu:
Membiarkan diri dalam keadaan berlapar boleh menyebabkan tubuh mengalami kekurangan nutrien dan melemahkan sistem pertahanan tubuh serta boleh mengundang penyakit.


Apa yang masyarakat tahu: 
Hanya ubat doktor saja dapat menyembuhkan penyakit kelopak mata disebabkan jangkitan bakteria.

Apa yang masyarakat tak tahu: 
Seorang lelaki di Scotland menghabiskan banyak wang mencuba pelbagai ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor tapi tiada satupun yang berkesan. Akhirnya dia mencuba madu lebah yang dibeli di pasaraya Tesco, dalam masa beberapa minggu penyakit yang dideritai selama bertahun-tahun sembuh sepenuhnya. Madu lebah adalah anti-bakteria.


Apa yang masyarakat tahu: 
Doktor sering menasihati pesakit supaya berhenti merokok.

Apa yang masyarakat tak tahu:
50 tahun lalu, doktor yang sering keluar di dalam iklan komersial syarikat rokok mempromosi jenama rokok tertentu.

#Info Kredit To The Secret Medicines.

Apa yang masyarakat tidak tahu:

Kita sebenarnya tiada pilihan dalam mengelakkan memakan makanan seperti yang dibincangkan di atas kerana gaya hidup moden yang diamalkan. Justeru, anda perlukan Doktor Sel yang berupaya membantu memulih dan memelihara sel-sel dalam badan anda yang mungkin rosak dan lemah akibat kesan pengambilan makanan-makanan yang dibincangkan di atas. Apabila ini berlaku maka, pelbagai kesakitan dapat dirasai bukan sahaja sakit dari segi fizikalnya, malah sakit emosinya, fikirannya, jiwanya, rohaninya dan seterusnya "sakit" dari segi ekonominya kerana terpaksa membelanjakan banyak wang untuk memperbetulkan keadaan dan juga terpaksa mengambil pemakanan di atas kerana hendak berjimat. Selain itu, kita perlukan juga makanan kepada sel yang telah dirawat untuk memastikan sel sentiasa mendapat khasiat yang mencukupi yang diperlukan untuk menjalankan fungsinya dengan baik.

Apa yang masyarakat perlu tahu:

Berita baik, Doktor Sel yang dimaksudkan adalah Jeli Gamat GOLD dan Spirulina Pacifica yang bertindak sebagai Makanan kepada Sel yang mampu menyihatkan semula segala kesakitan yang dialami. Apabila sihat tubuh badan, fikiran tenang, emosi stabil dan jiwa tenteram malah kewangan juga mula pulih akhirnya kita mampu melakukan ibadah dengan sempurna. In Shaa Allah.

Cubalah hari ini Jeli Gamat GOLD & Spirulina Pacifica!
Untuk Pesanan (klik)Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser