TIPS : Turunkan Paras GULA Anda

  
Ambil hempedu ayam yang fresh iaitu yang belum dimasak lagi dan masukkan ke dalam potongan pisang mengikut saiz yang anda boleh telan terus. Apabila anda telan, hempedu tersebut akan pecah dalam perut justeru anda tidak akan merasai rasa pahit memakan hempedu ayam tersebut.

Namun, perlu diingatkan bahawa apabila paras gula telah turun, ia berkemungkinan akan naik semula jika anda tidak menjaga tabiat pemakanan. Selain itu, antara punca kenapa gula dalam badan anda boleh naik adalah kerana organ pankreas anda tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi untuk menukarkan gula berlebihan dalam darah bentuk yang mudah diserap oleh sel badan.

Selain itu, kekurangan air juga boleh menyebabkan gula tidak dapat larut dalam darah dan akhirnya darah menjadi pekat. Ini akan mengurangkan kelancaran aliran darah dalam saluran darah anda. Banyakkan minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya gula berlebihan dalam darah dapat dilarutkan. Ia juga menyebabkan darah anda menjadi lebih cair, mengawal suhu badan anda, membantu memudahkan proses detoksifikasi dan membantu anda turunkan berat badan jika tidak berlebihan.

Jadi, set PCN boleh membantu anda mengawal paras gula anda kepada paras normal dan meningkatkan tahap kesihatan anda menjadi lebih baik dengan mengimbangkan corak pemakanan anda melalui sumber zat yang diperlukan oleh badan anda. Selain itu, PCN akan membantu menguatkan semula sel-sel organ anda agar ia dapat menjalankan fungsi-fungsinya dengan lancar dan berkesan dalam mengatasi masalah gula berlebihan dalam darah.

Pastikan anda mendapatkan set PCN hari ini sebagai pelindungan Pro Aktif PCN untuk pencegahan jangka panjang.


Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser