Satu Peratus Penduduk Malaysia Hadapi Sakit Mental
KUALA LUMPUR 23 Julai - Satu peratus daripada keseluruhan (28.3 juta) penduduk Malaysia menghadapi penyakit mental manakala 20 peratus lagi menghadapi masalah kesihatan mental seperti murung, tekanan dan keresahan, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya.

Menyedari tidak mudah untuk mengenal pasti masalah emosi dan tekanan mental seseorang, Kementerian Kesihatan menyediakan kemudahan saringan bagi mengenal pasti penyakit dan tekanan emosi individu.

"Ini dilakukan di 806 buah klinik kesihatan, 40 buah hospital dan empat hospital mental di seluruh negara, katanya.

"Terdapat 224 pakar psiakiatri dan 100 pakar psiakiatri klinikal di seluruh negara," kata Dr Hilmi ketika menjawab soalan tambahan Senator S.Bagiam Ayem Perumal pada sesi soal jawab di Dewan Negara di sini hari ini. - BERNAMA
 
Apa Yang Perlu Dilakukan?

Tahukah anda bahawa Jeli Gamat GOLD mempunyai sejenis bahan yang mampu merangsang penghasilan sejenis hormon ketenangan yang membuatkan emosi anda stabil dan lebih ceria. Ini berdasarkan kajian dan juga kepada mereka yang telah mencubanya. Kepada anda yang sering hidup dalam keadaan stres, Jeli Gamat GOLD adalah jawapan terbaik untuk kesihatan mental anda. Cubalah hari ini!
 
Borang Pesanan (Klik)

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser