Menghisap Rokok Sebaik Berbuka Boleh Membawa Maut!BERBUKA PUASA dengan menghisap rokok boleh membawa maut, kata seorang pakar yang menggesa orang Islam membuang tabiat merokok ketika Ramadan.


Perbuatan merokok boleh memberi bahaya kepada seseorang yang berpuasa kerana anggota badan mereka cuba untuk pulih selepas tidak minum atau makan dalam tempoh yang lama, katanya.


Pakar itu juga menekankan, perokok dikira bernasib baik sekiranya mereka tidak mempunyai masalah jantung berpunca daripada tabiat berkenaan.


Merokok adalah perkara buruk yang dilakukan seseorang terhadap badan mereka terutama selepas berbuka puasa di bulan Ramadan, kata seorang pakar perubatan dalaman di Pusat Perubatan dan Klinik Emirates di Al Ain, Dr Riaz Ahmad Minhas.


Disebabkan berpuasa, badan amat memerlukan air, glukos dan oksigen. Sebaliknya, merokok boleh menyekat saluran darah, menghalang aliran oksigen yang diperlukan. Merokok pada waktu kritikal juga boleh menyebabkan darah menjadi beku.

Ini boleh menyebabkan pembuluh darah tersekat sekali gus meningkatkan tekanan darah, spasms (kesesakan arteri) mengganggu degupan jantung dan meningkatkan kolesterol.

Ia boleh menyebabkan perokok maut. Sebab itu, perokok perlu berhati-hati dalam perkara ini, kata Dr Minhas.


Jadi Apa Solution Kepada Masalah Ini?


Pastikan anda amalkan 1 sudu Jeli Gamat GOLD selepas bersahur & selepas berbuka. 1 biji Bio C Complex selepas bersahur & selepas berbuka & tambahan sebelum tidur pastikan anda telan 1 biji BioCore Cholite setiap hari bagi mengurangkan risiko darah beku. Apa lagi cubalah hari ini, ada masa lagi di bulan Ramadhan untuk melakukan satu perubahan besar dalam hidup anda.


 Untuk Pesanan (Klik)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser