Penyakit Resdung.. Cegah Sebelum Parah


Sebenarnya Resdung merupakan antara penyakit yang biasa di kalangan masyarakat kita. Resdung juga dikenali sebagai penyakit sinusitis. Tapi yang menjadi masalah penyakit resdung ini sering dipandang remeh oleh masyarakat malah ramai di kalangan kita yang tidak menyedari menghidap penyakit resdung. Lebih teruk membiarkan penyakit itu bersarang tanpa mencari rawatan resdung yang sepatutnya.

Kebiasaannya, penghidap penyakit resdung mempunyai masalah seperti kerap bersin, dengkuran yang kronik, batuk, gata-gatal hidung, mata, telinga dan muka, tidak sedap badan, letih dan berasa sakit kepala, manakala pada tahap yang kronik, penyakit resdung boleh memberi kesan kepada telinga sehingga menyebabkan seseorang itu pekak malah boleh menghilangkan deria bau.

Apa yang lebih menakutkan, jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan, resdung sebenarnya boleh mengundang maut akibat masalah komplikasi pada otak.

Resdung merupakan penyakit yang berpunca oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di bahagian dalaman tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran sangat kecil dipanggil sinus.

Tanda-Tanda Penghidap Resdung :
  • Hidung tersumbat dan berbau busuk.
  • Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung.
  • Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi.
  • Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata.
  • Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang.
  • Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan.
  • Kerap sakit kepala atau migrain.
Tanda-tanda diatas muncul secara berulang terutama di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk, selepas mengambil makanan laut, belacan, budu, cencalok dan sebagainya. Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda tersebut, kebarangkalian anda mempunyai penyakit resdung dan jika dibiar belarutan, masalah resdung boleh menyebabkan kecacatan. Sehingga memerlukan rawatan pembedahan yang mana kosnya lebih tinggi.

Kepada anda yang mengalami tanda resdung seperti di atas, cepat-cepatlah bertindak sebelum penyakit resdung anda menjadi lebih kronik. Oleh itu bertindaklah segera, cegah sebelum parah dapatkan rawatan anda sekarang. Anda boleh mencuba kombinasi Jeli Gamat GOLD, Spirulina Pacifica & Extar C Plus


Jeli Gamat GOLD Luxor membantu memperbaiki sel dan menguatkan sistem imun badan serta mengurangkan kesan alahan.

Spirulina Pacifica pula sebagai penyingkir segala kekotoran dan kuman dari saluran hidung dan badan kita. Atau dengan kata lainnya Spirulina Pacifica membantu membuang toksin dari badan kita.

Extar C Plus berperanan sebagai immune booster, untuk melawan segala jangkitan kuman di bahagian saluran hidung dan pernafasan.

Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati, Rawat Sebelum Terlambat...

pm / whatsapp admin 018-359 7495

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

Makan Jeli Gamat GOLD Ada TINDAK BALAS Tak??

Soalan Yang Kerap Ditanya Mengenai Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor