Khasiat Bulu Jagung Pecahkan Batu KarangJagung atau nama saintifiknya Zea mays yang berasal dari keluarga Gramineae kaya dengan protein, vitamin B, kalsium, fosforus, zat besi dan mempunyai minyak yang baik untuk kesihatan. Amalan memakan jagung boleh menguatkan tulang, gigi, rambut dan hati. Ia juga boleh menurunkan tekanan darah dan kandungan gula dalam darah, melancarkan pengaliran darah serta melawaskan kencing.

Selain buah jagung, kulit jagung pula berkesan untuk mengatasi kesulitan ketika membuang air kecil. Bulu jagung yang halus merangsang serta melawaskan kencing, menguatkan hati dan menurunkan tekanan darah. Caranya ialah dengan merebus semangkuk bulu jagung dan dua gelas air. Biarkan airnya mendidih sehingga airnya kering menjadi kira-kira satu gelas kemudian diminum dua kali sehari. Kulit dan bulu jagung juga digunakan untuk mengubati kudis atau luka yang bernanah. Kulit dan bulu halus jagung itu ditumbuk halus sebelum ditampal pada kudis dan biarkan hingga kering.

Berita Baiknya, Bio C Complex keluaran syarikat Luxor diperbuat daripada sumber rambut jagung. Pengalaman admin, bagi kes yang batu karang, amalkan kombinasi Jeli Gamat GOLD & Bio C Complex. Ini kerana, Bio C Complex membantu memecahkan batu karang dan Jeli Gamat GOLD menyembuhkan luka dan mengurangkan kesakitan akibat kesan pergerakan batu karang tersebut yang mencederakan dinding saluran perkhumuhan.


Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD
http://www.facebook.com/JeliGamatGold

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser