Tips Menjaga Buah Pinggang


** Minuman yang diambil hendaklah melebihi dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba elakkan dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram ,buah-buahan jeruk kering seperti asam boi dan buah kana.

** Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta mi kuning dan roti canai memudahkan penyakit buah pinggang menyerang (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)

** Minuman seperti nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa juga perlu dielakkan kerana kandungan utama minuman ini mempunyai bahan kimia pewarna dan perisa, meminum teh kedai juga wajar dielakkan kerana teh kedai adalah teh ‘recycle’ yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.

** Pengambilan Coklat perlu dielakan dan meminimunkan pengambilan air milo dan gantikannya dengan horlick , dilarang sama sekali pengambilan minuman bergas kerana merosakkan buah pinggang.

** Kurangkan pengambilan ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang selama 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.

Mencegah adalah lebih baik dari merawat..
Bagi menjaga buah pinggang supaya sentiasa berfungsi dengan baik amalkan 3 produk ini iaitu yang pertama Jeli Gamat GOLD. Gamat berfungsi untuk menguatkan semula sel organ dan memastikan organ dalaman badan kita tidak mengecut dan kelihatan muda. Orang Cina percaya bahawa pengamalan makan gamat dapat menguatkan buah pinggang. Apabila buah pinggang sihat, kita akan subur. Sebab itu, penduduk paling ramai di dunia adalah CHINA. Rasanya tahu bukan jawapannya?


Keduanya, amalkan Spirulina Pacifica kerana ia membekalkan 46 zat yang diperlukan sel badan termasuk sel organ untuk menjalankan fungsinya dengan baik. Spirulina bertindak menyingkirkan toksin dalam badan dan ia mengkhasiatkan sel dan organ. Sifatnya yang 100% alkali membantu meneutralkan asid berlebihan dalam badan.


DAN yang ketiganya adalah Bio C Complex. Bio C membantu meningkatkan sistem imun dalam melawan penyakit atau jangkitan virus terhadap buah pinggang. Keunikkan Bio C Complex ini diperbuat daripada ekstrak rambut jagung yang memang terkenal secara tradisional digunakan untuk masalah berkaitan buah pinggang, ginjal dan masalah batu karang. Kadang kala kehadiran batu karang boleh menyebabkan kecederaan pada nefron dalam buah pinggang dan ini akan menyebabkan buah pinggang rosak jika keadaan kritikal. Bio C berupaya mengecilkan batu karang dan seterusnya menghancurkan secara semulajadi. Dan ia juga bagus bagi mereka yang mengalami masalah kencing manis.
DAN yang terakhir jangan lupa minum banyak air sekurang-kurangnya 8 liter sehari.

Cubalah hari ini!

Untuk Pesanan (KLIK)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Comments

 1. salam..
  serigama gamat untuk hilangkan daki ada tak?
  mohon emelkan ke ( aftashahazim@yahoo.com)
  terima kasih

  ReplyDelete
  Replies
  1. wassalam.

   Kita Ada produk yang boleh digunakan untuk menghilangkan daki. Cuba guna Pembersih Wanita Gamat Serigama

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser