Thursday, 1 August 2013

Khasiat Rempah & Herba Dalam Masakan



Rempah dan herba yang biasa digunakan dalam masakan Timur Tengah bukan saja memberi aroma dan citarasa yang menyelerakan, malah ia mempunyai faedah kesihatan. Berikut antara yang biasa digunakan dalam resepi masakan Timur Tengah, semoga boleh memberi inspirasi home chef-home chef di luar sana :

1. Jintan Putih - Zat besi, kalsium, & magnesium

2. Biji Gajus - Untuk kecerdasan otak

3. Biji Buah Pelaga - Untuk sistem penghadaman dan membersihkan salur kencing

4. Kunyit - Melawan kanser, sebagai anti-oksidan & anti-keradangan

5. Jemuju - Menghalang pembentukan kolesterol
 
6. Bunga Lawang - Sebagai anti-oksidan, menghalang jangkitan

7. Kayu Manis - Membersihkan darah, meneutralkan gula dalam darah
 
# Kredit To The Secret Medicines
 
Tapi kadang-kadang sukar untuk kita mendapatkan khasiat ini unless jika anda rajin memasak dan menggunakan semua bahan ini dalam masakan anda. Jika tidak, Pro Aktif PCN adalah jawapan kepada alternatif khasiat yang kita boleh perolehi secara semulajadi, selamat, mudah diambil & paling penting dengan harga yang sangat berpatutan. Cubalah sendiri merasai kenikmatannya.



Jom "Like" & "Share" pages fb House Of Gamat GOLD pada kawan-kawan terutama kaum wanita:) 

Untuk Pesanan (klik)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...