Punca Sel Lemah & Rosak


Unit asas bagi benda hidup atau sesuatu organisma bermula daripada 1 unit sel yang asas.

Dari 1 unit sel asas ini akhirnya akan berlaku proses gabungan unit-unit sel yang lain sehingga membentuk tisu. Tisu akhirnya bergabung dengan beberapa lapisan tisu yang lain membentuk organ-organ penting dan seterusnya gabungan fungsi-fungsi organ ini akan membentuk 1 struktur system tubuh badan manusia yang sempurna dari segi sifat fizikalnya.

Namun, sel juga mampu lemah, jatuh sakit, rosak & mati. Apabila ini berlaku ia akan memberi kesan buruk kepada tisu, organ dan seterusnya tahap kesihatan kita akan terjejas.

Di sinilah Allah tunjukkan akan KebijaksaanNya dan betapa Kasih & PemurahNya Dia, Allah bagi kita mempunyai mekanisme penyembuhan sendiri semulajadi di mana setiap hari sel akan mengalami proses regenerasi untuk menghasilkan sel-sel yang baru.

Sebab itu, jika badan kita sihat & proses regenerasi ini berlaku dengan sempurna setiap hari, sebenarnya setiap 4-5 tahun badan kita merupakan komponen yang baru.

Justeru, dengan pengambilan Jeli Gamat GOLD dapat membantu memulih dan meremajakan sel-sel serta dapat mencegah tumor berlaku sebab sel sentiasa sihat dan imun sistem diperkuatkan.

Selain itu, kombinasi dengan Spirulina Pacifica membekalkan 46 nutrien penting yang diperlukan sel semasa proses regenerasi dan membantu proses detoks berlaku dengan lebih efektif dan mengkhasiatkan tubuh badan.

Jom kekal sihat dan anggun menjelang syawal dengan mengamalkan Jeli Gamat Gold & Spirulina Pacifica.

Pm / whatsapp 018-3597495


Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

Gamat Anti Kanser

5 Penyebab Jantung Bengkak