Wednesday, 23 September 2015

[ JIKA ANDA BERUSIA 25 TAHUN KE ATAS ]


TAHUKAH ANDA ??.. Fungsi-fungsi dan sistem-sistem badan akan mula mengalami kemerosotan apabila badan mencapai puncak pertumbuhannya pada umur 25 tahun.

TAHUKAH ANDA ??.. Pada usia 25 tahun, kadar metabolisme mula menurun, berat badan bertambah, kekebalan badan dan daya ingatan turut menurun.


[ NAK BUAT MACAM MANA ?? ]

BANYAK kajian perubatan menunjukkan bahawa gamat mempunyai nilai perubatan yang tinggi dan ideal untuk dijadikan sebagai makanan kesihatan generasi baru.

Ia kaya dengan pelbagai elemen surih seperti Kalsium, Besi, Zink, dan Selenium, 18 jenis asid amino (termasuk jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita sendiri), mukopolisakarida, kondroitin sulfat, glukosamina, kolagen, asid lemak perlu, sebatian aktif gamat, taurin, niasin, dan asid nikotinik dan sebagainya.

Justeru itu, ia adalah sesuai bahkan juga penting untuk semua golongan umur sebagai makanan kesihatan yang unggul.



[ MENGAPA GAMAT PERLU UNTUK ORANG DEWASA ?? ]

1) Kolagen di dalam Gamat boleh membantu dalam proses pembaharuan sel.

2) Mempercepatkan proses pemuliharaan dan penyembuhan kulit serta melambatkan proses penuaan.

3) Asid-asid lemak membantu mengawal paras kolesterol, melindungi jantung dan saluran-saluran darah.

4) Mukopolisakarida dan sebatian-sebatian aktif lain pula membantu meningkatkan sistem kekebalan badan, mengurangkan keradangan dan mencegah pelbagai penyakit.

"JOM AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT"

Whatsapp 018-3597495 untuk info lanjut.

#dewasasihat #gayahidupsihat #bisnesgamat #peluangbisnes
#pengedargamatgold

Friday, 18 September 2015

[ Tahukah Anda?? ]

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang..

Selawat & Salam Ke Atas Junjungan Nabi Muhammad S.A.W..

Bacalah dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan..


Bahawa jumlah spesies (jenis) timun laut dianggarkan 1,100 di seluruh dunia. Perairan Malaysia pula terdapat lebih daripada 43 jenis timun laut di pantai-pantai seperti Langkawi, Pangkor, Terengganu, Sabah & Sarawak.

Warna timun laut adalah berbagai-bagai, biasanya bercampur-campur; kelabu, hitam, perang, putih tompok hitam dan sebagainya. Malah, spesies yang paling tinggi nilai perubatan, berkhasiat dan berkualiti tinggi ialah gamat yang berwarna kuning keemasan iaitu gamat emas (Stichopus hermanii) atau nama saintifiknya yang terkini Stichopus horrens (2012).

Dalam buku Gamat 2014, terbitan Luxor Network Sdn Bhd, Profesor Dr. Ridzwan Hashim (Bapa Gamat Malaysia) menyatakan bahawa spesies GAMAT EMAS adalah AMAT SELAMAT DIMAKAN dan mempunyai NILAI TERAPEUTIK & KHASIAT YANG TERTINGGI!!

Justeru itu, Luxor Network Sdn Bhd, sebuah syarikat tempatan yang merupakan perintis gamat yang terunggul di dunia telah berjaya meningkatkan taraf hidup masyarakat melalui perniagaan gamat. Nilai dan kemujaraban produk gamat keluaran Luxor telah memanfaatkan berjuta-juta pengguna di Malaysia, Singapura. Indonesia, Brunei dan lain-lain negara lagi.

Dengan pengalaman melebihi 18 tahun, Luxor Network Sdn Bhd telah membentuk 1 piawaian, iaitu The GOLD Standard untuk industri produk gamat.

Alhamdulillah, Luxor Jeli Gamat GOLD merupakan satu-satunya jenama bertaraf GOLD yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan (Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK).

Kepada anda yang sedang mencari peluang bisnes, produk Gamat GOLD Series merupakan produk buatan Malaysia yang menjadi platform terbaik untuk anda memulakan bisnes. KENAPA??

Whatsapp 018-359 7495 untuk info lanjut.

‪#‎jeligamatgold‬ ‪#‎gamatgoldmalaysia‬ ‪#‎naturalproduk‬ ‪#‎produksemulajadi‬ ‪#‎peluangbisnes‬ ‪#‎luxorlegend‬ ‪#‎produkbuatanmalaysia‬

Thursday, 3 September 2015

[ Musim Exam Kembali Lagi ]


Setiap kali musim peperiksaan tiba ibubapa lah tetiba menjadi insan paling sibuk sampaikan ada yang sanggup ambil cuti semata2 nak temankan anak study..

Apa pun jgn lupa suplemen lengkap untuk anak2 sbg teman setia sepanjang perbelajaran, persediaan dan ketika peperiksaan..

"Pek Combo Jeli Gamat Gold & Spirulina Pacifica"

PROMOSI ISTIMEWA UTK 20 TERAWAL.

Whatsapp 018-359 7495 segera k

‪#‎anaknakexam‬ ‪#‎jeligamatgold‬ ‪#‎spirulinapacifica‬ ‪#‎naturalproduk‬ ‪#‎suplemenuntukotak‬ ‪#‎makananminda‬ ‪#‎luxorlegend‬ ‪#‎luxor‬ ‪#‎produksemulajadi‬

Wednesday, 2 September 2015

[ Rahsia Gigi Cantik & Selamat ]

Suka Cikgu Man tengok gambar ni.. ceria dan paling penting senyuman manis sebab gigi cantik terutama kanak2..

Susah nak dapat gigi cantik terutama pada usia anak2 sedang membesar dan mula tumbuh gigi.. ada setengah tu dah ada masalah gigi 'rongak'.. cian deme mesti rasa malu bila nk senyum..

KINI TAK PERLU RISAU.. ATASI SEGERA MELALUI.. 


Set Combo PENJAGAAN KESIHATAN GIGI yang CANTIK, SIHAT & KUAT.

[ Spirulina Pacifica ]

- Sumber zat Kalsium paling tinggi untuk pembentukkan tulang & gigi yg sihat & kuat.

- Pemakanan lengkap untuk tumbesaran anak2 & kecergasan fizikal & mental.



[ Ubat Gigi Gamat Serigama ]

- Tiada Flourida.

- Membersihkan gigi.

- Gunakan setiap kali menunaikan solat.

- Menguatkan gusi.

- Mengurangkan masalah gigi sensitif.

- Boleh digunakan untuk kumuran.

- Memudahkan untuk karang gigi dibersihkan.

- Nafas segar sepanjang masa.

- Pakai sikit je untuk penjimatan.


Dapatkan set Combo ini HARI INI juga! Untuk pengalaman diri sendiri.


Dah cuba sekali pasni mesti tak nak guna ubat gigi lain.

============================================

Whatsapp 018-3597495 Cikgu Man

Whatsapp 018-3597495 Cikgu Man

Whatsapp 018-3597495 Cikgu Man




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...