Alahan KulitAlahan merupakan tindakbalas hypersensitivity badan yang disebabkan system keimunan yang lemah yang boleh mengakibatkan tindakbalas pada kulit (ruam) / ekzema, hidung (resdung) / allergicrhinitis, mata (gatal mata) / allergic conjunctivitis dan tekak (gatal tekak) / allergic pharyngitis.

Faktor penyebab berkemungkinan faktor dalaman seperti perubahan suhu dan makanan (protein terutamanya dari makanan laut dan bahan kimia seperti bahan perasa, pengawet dan pewarna tiruan). Atau faktor luaran seperti asap, habuk, sabun dan lain-lain. Faktor di atas perlulah dielakkan.


Bagaimana Produk Luxor Legend Dapat Membantu :

Jeli Gamat GOLD mengandungi bahan yang berbentuk seperti anti-histamina yang boleh mengurangkan gatal. Di samping itu, ia boleh mengurangkan radang dan masalah hypersensitiviti pada kulit.


Di samping kaya dengan kolagen, gamat membantu melegakan ruam dan mempercepatkan pertumbuhan tisu kulit yang baru.Extar C Plus membantu meningkatkan system keimunan badan dan ini dapat mengurangkan tindakbalas hypersensitivity badan terhadap penyebab kepada berlakunya alahan.


Cara Pengambilan :

Jelly Gamat GOLD – 1 sudu pagi & 1 sudu malam.


Extar C Plus – 1 biji pagi & 1 biji malam.


Krim Gamat GOLD / Gel Gamat GOLD - disapu pada ruam kulit gatal & berair.


Losyen Tangan & Badan Gamat - disapu pada kulit yang kering.
Comments

Popular posts from this blog

Khasiat & Manfaat Jelly Gamat GOLD Luxor

5 Penyebab Jantung Bengkak

Gamat Anti Kanser