Thursday, 31 July 2014

[ 13 Langkah Untuk Perbaiki Memori Anda ]1. Uruskan kehidupan anda
2. Latih otak anda (puzzles dll.)
3. Bersenam setiap hari (berjalan selama 30minit)
4. Kurangkan stres & tidur sekejap waktu siang
5. Makan dengan baik & makan makanan yang betul (buah-buahan, sayur-sayuran & ikan)
6. Tidur nyenyak (juga tidur sekejap sebelum masuk waktu zohor)
7. Berikan masa untuk membina memori anda
8. Hafal mengikut bahagian demi bahagian bukan secara menyeluruh
9. Kategorikan infomasi; jangan secara rawak
10. Ulang berterusan apa yang telah anda hafal
11. Terlibat dalam perbincangan berkumpulan
12. Bina sendiri teknik hafalan anda
13. Cuba sesuatu perkara yang baru & belajar daripada melakukan kesilapan

Selain itu, jangan lupa disulamkan dengan Jeli Gamat Gold & Krill Omega Plus. Gamat memulih & meremajakan sel saraf otak supaya keupayaan fungsi sel saraf otak memindahkan maklumat dapat ditingkatkan.

Krill Omega menawarkan FOSFOLIPID YANG BAIK UNTUK OTAK. Asid Lemak Minyak Krill bergabung dalam bentuk Fosfolipid sedangkan Asid lemak Minyak Ikan bergabung dalam bentuk Trigliserida. (FOSFOLIPID membekalkan DHA & EPA secara terus kepada sel badan).

Minyak Krill mengandungi 40% Fosfolipid sedangkan Minyak Ikan mengandungi 0% Fosfolipid. (FOSFOLIPID membentuk sel membran badan manusia termasuk sel saraf). Krill bertindak 300% lebih kuasa dari Minyak Ikan. Ia membantu meningkatkan memori anda dan tumpuan mental sebanyak 48%.

pm / whatsapp je admin cepat 018-359 7495


Wednesday, 23 July 2014

[ Penyakit Resdung..Cegah Sebelum Parah ]


Sebenarnya Resdung merupakan antara penyakit yang biasa di kalangan masyarakat kita. Resdung juga dikenali sebagai penyakit sinusitis. Tapi yang menjadi masalah penyakit resdung ini sering dipandang remeh oleh masyarakat malah ramai di kalangan kita yang tidak menyedari menghidap penyakit resdung. Lebih teruk membiarkan penyakit itu bersarang tanpa mencari rawatan resdung yang sepatutnya.

Kebiasaannya, penghidap penyakit resdung mempunyai masalah seperti kerap bersin, dengkuran yang kronik, batuk, gata-gatal hidung, mata, telinga dan muka, tidak sedap badan, letih dan berasa sakit kepala, manakala pada tahap yang kronik, penyakit resdung boleh memberi kesan kepada telinga sehingga menyebabkan seseorang itu pekak malah boleh menghilangkan deria bau.

Apa yang lebih menakutkan, jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan, resdung sebenarnya boleh mengundang maut akibat masalah komplikasi pada otak.

Resdung merupakan penyakit yang berpunca oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di bahagian dalaman tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran sangat kecil dipanggil sinus.

Tanda-Tanda Penghidap Resdung :
  • Hidung tersumbat dan berbau busuk.
  • Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung.
  • Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi.
  • Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata.
  • Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang.
  • Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan.
  • Kerap sakit kepala atau migrain.
Tanda-tanda diatas muncul secara berulang terutama di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk, selepas mengambil makanan laut, belacan, budu, cencalok dan sebagainya. Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda tersebut, kebarangkalian anda mempunyai penyakit resdung dan jika dibiar belarutan, masalah resdung boleh menyebabkan kecacatan. Sehingga memerlukan rawatan pembedahan yang mana kosnya lebih tinggi.

Kepada anda yang mengalami tanda resdung seperti di atas, cepat-cepatlah bertindak sebelum penyakit resdung anda menjadi lebih kronik. Oleh itu bertindaklah segera, cegah sebelum parah dapatkan rawatan anda sekarang. Anda boleh mencuba kombinasi Jeli Gamat GOLD, Spirulina Pacifica & Extar C Plus


Jeli Gamat GOLD Luxor membantu memperbaiki sel dan menguatkan sistem imun badan serta mengurangkan kesan alahan.

Spirulina Pacifica pula sebagai penyingkir segala kekotoran dan kuman dari saluran hidung dan badan kita. Atau dengan kata lainnya Spirulina Pacifica membantu membuang toksin dari badan kita.

Extar C Plus berperanan sebagai immune booster, untuk melawan segala jangkitan kuman di bahagian saluran hidung dan pernafasan.

Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati, Rawat Sebelum Terlambat...

pm / whatsapp admin 018-359 7495

[ Penawar Demam Si Manja ]Jika anak demam, ibu bapalah yang paling risau. sanggup berjaga malam untuk menjaga anak yang demam. kadang-kadang sehingga 2-3 malam tak tidur dek menjaga anak.

Selain demam, ditambah pula dengan batuk dan selsema. belum lagi jika anak mempunyai masalah asma. Terpaksa pula 3-4 hari berkampung di hospital. Saya juga begitu sebelum ketahui dan jumpai tips ini.

Kita boleh ketahui jika anak akan diserang demam virus. Sebelum demam selalunya akan dimulai dengan batuk atau selsema. Jika keadaan ini berlaku jangan bertangguh. Suapkan segera anak dengan setengah sudu teh madu dan 5 ml Jeli Gamat GOLD pada waktu pagi. Kemudian jika hingusnya masih meleleh, teruskan beri Jeli Gamat Gold 3-4 jam sekali ikut keadaan anak. Jika dah hampir pulih memadai dengan 2 kali sehari. Insyallah akan pulih selama 3-4 hari tanpa perlu pergi ke klinik.

Tetapi jika gejala lain yang timbul, contoh naik merah pada badan sila bawa ke klinik Ok..Ini yang telah saya lakukan untuk anak2 saya.

SELAMAT MENCUBA=)


pm/whatsapp 018-3597495


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...