Tuesday, 25 September 2012

Bagaimana Dapat Mengerjakan Ibadah Haji Dengan Penuh Tumpuan
DARI Abu Hurairah ra, dia berkata, Rasulullah berkhutbah kepada kami dan beliau bersabda, "Wahai manusia, Allah telah mewajibkan ibadah haji ke atas kamu, maka berhajilah." Seorang berkata, "Wahai Rasulullah, apakah setiap tahun ?" Maka beliau diam sampai orang itu mengajukan pertanyaannya tiga kali. Maka Rasulullah saw. bersabda, "Jika saya mengatakan 'ya' bererti menjadi wajib, dan kalian tidak akan sanggup melakukannya." Kemudian baginda bersabda, "Laksanakanlah apa yang telah diperintahkan kepada kamu. Sesungguhnya binasanya orang-orang sebelum kamu ialah kerana mereka banyak bertanya kepada nabinya. Apabila aku menyuruh kamu melakukan sesuatu, maka kerjakanlah semampu kamu dan jika aku melarang kamu melakukan sesuatu, maka tinggalkanlah ia" (HR Muslim)

Rasulullah saw. bersabda, “Sesiapa ingin melaksanakan haji, hendaklah segera dilakukan, kerana terkadang seorang itu akan sakit, binatang kendaraannya hilang dan ada suatu perkara yang menghalang.” (HR. Ibnu Majah dalam Shahih Ibnu Majah, no. 2331)

Dari Ibnu Abbas, dia berkata bahwa Rasulullah saw. bersabda, "Bersegeralah melakukan haji (iaitu haji yang fardhu) kerana kamu tidak tahu apa yang akan menimpa diri kamu pada masa akan datang." (HR Ahmad) 


“Dan serukanlah umat manusia untuk mengerjakan ibadat haji, nescaya mereka akan datang (ke Baitullah) dengan berjalan kaki dan dengan menunggang berjenis-jenis unta yang kurus, yang datangnya dari berbagai-bagai jalan dan cerok rantau yang jauh. Supaya mereka menyaksikan berbagai perkara yang mendatangkan faedah kepada mereka serta memperingati dan menyebut nama Allah, pada hari-hari yang tertentu, kerana kurniaan-Nya kepada mereka dengan binatang-binatang ternak untuk dijadikan korban, dengan yang demikian makanlah kamu dari daging binatang-binatang korban itu dan berilah makan kepada orang yang susah, yang fakir miskin.” (Al Hajj : 27 - 28)

Allah berfirman: “…Ibadah haji itu adalah kewajiban manusia terhadap Allah, iaitu bagi orang yang sanggup mengadakan perjalanan ke Baitullah. Sesiapa mengingkarinya, maka sesungguhnya Allah Maha Kaya, tidak memerlukan sesuatu dari seluruh alam.” (Ali-Imran: 97)

Kekangan Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah

Banyak persiapan perlu dilakukan kepada bakal haji. Antara persiapan paling penting selain ilmu mengerjakan ibadah tersebut, penting bagi setiap jemaah menjaga tahap kesihatan yang maksimum supaya sepanjang berada di sana mereka dapat menumpukan 100% kepada ibadah dan menjadi impian setiap jemaah untuk mendapatkan haji yang mabrur, insyallah.

Berdasarkan pengalaman dan perkongsian ramai orang termasuk para jemaah haji, mereka yang pergi ke sana sering mengalami masalah sakit kaki, sendi, batuk, demam dan kadang-kadang penyakit sedia ada 'menyerang' mereka dan ini semua mengganggu fokus mereka dalam menunaikan ibadah haji. Justeru, penting bagi kita yang bakal mengerjakan haji samada pada usia muda mahupun sehingga sampai masa pencen nanti untuk mengekalkan kesejahteraan badan supaya kita dapat menunaikan rukun Islam ke 5 ini dengan sempurna.

Ingin dicadangkan di sini agar anda mengekalkan kesejahteraan diri dengan mengamalkan cara hidup yang sihat, pemakanan yang seimbang bermula dari sekarang supaya sampai pada masanya anda telah bersedia 100%. Anda juga boleh mengamalkan suplemen seperti Jeli Gamat GOLD dan Spirulina Pacifica bagi mencegah dan merawat penyakit sedia ada supaya ia terkawal. Sebenarnya ramai yang tidak menyedari kadang-kadang kita sukar hendak dapat kekusyukkan dalam ibadah terutama ibadah solat apabila kita mengalami masalah kesihatan contoh paling ketara sakit sendiri. Bayangkan ketika hendak rukuk, sujud dan sebagainya ia melibatkan banyak pergerakan badan. Jadi penting untuk kita memelihara sendi-sendi serta meningkatkan tenaga agar apabila beribadah kita lebih bertenaga dan bersemangat insyallah. Sebenarnya banyak manfaat yang boleh didapati apabila mengamalkan suplemen ini terutamanya Jeli Gamat GOLD kerana fungsinya bertindak sebagai doktor sel dalam badan kita. Ia akan memperbaiki dan meremajakan sel-sel dalam badan kita termasuk sel-sel organ agar ia dapat berfungsi dengan baik dan seimbang.

Selain itu, kepada bakal jemaah haji juga, apabila di sana mereka mengalami masalah sakit kaki dan kadang-kadang sakit kepala akibat cuaca yang terlalu panas. Boleh gunakan Minyak Urut Gamat Aromaterapi untuk disapukan pada bahagian sendi. Jika ada masalah batuk boleh sapukan pada bahagian leher dan dada. Insyallah dapat mengurangkan kesan batuk. Dan juga Losyen Tangan & Badan Gamat dapat membantu mengatasi masalah tumit kaki pecah-pecah. Sapukan pada bahagian tumit kaki. Dan ketika sudah mula ihram, bau-bauan tidak dibenarkan pakai jadi anda boleh gunakan Gel Gamat Gold untuk disapukan pada kepala dan muka terutama ketika cuaca panas jadi anda tidak mengalami masalah sakit kepala atau terasa hendak pitam. Anda akan lebih sejuk. Gel Gamat Gold berasaskan air jadi tidak perlu risau. Ia umpama first aid. Jadi pastikan anda bawa produk ini ke sana.

Jika anda tidak sihat ketika berada di sana contohnya demam, batuk atau selesema, telan Bio-C Complex 2 biji pagi dan 2 biji malam. Insyallah, sistem imun anda akan kuat semula. Cubalah hari ini!
SELAMAT MENGERJAKAN IBADAH HAJI & MENDAPAT HAJI YANG MABRUR..INSYALLAH

لَبَّيْكَ اللَّهُمَّ لَبَّيْكَ، لاَ شَرِيْكَ لَكَ لَبَّيْكَ، إِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ لاَ شَرِيْكَلَكَ

Labbai kallahumma labbaik,

Labbaikala sharikala kalabbaik,

Innalhamda wanni'mata laka walmulk,

La sharikalak

Hambamu datang menyambut panggilan-Mu,

Ya Allah hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu

Sesungguhnya segala puji-pujian dan nikmat dan kerajaan adalah kepunyaan-Mu 

yang tiada sekutu bagi-Mu


Borang Pesanan (klik sini)Saturday, 22 September 2012

Perangi Selulit. Bagaimana Cara Paling Mudah?

RASANYA tidak ada yang lebih comel selain daripada sepasang lesung pipit yang menghiasi wajah tatkal kita tersenyum. Orang yang melihat jatuh suka orang yang memiliki pun jadi bangga.

Tapi bagaimana pula dengan Selulit? Walaupun bunyinya seakan-akan sama dengan lesung pipit, tetapi situasinya jauh berbeza. Secara ringkasnya, selulit adalah lebihan lemak yang muncul pada bahagian kulit yang berkedut. Saya percaya tidak ada seorang wanita pun yang suka dengan kahadiran selulit ini. hati pasti sedih melihat masalah kulit itu muncul di paha, punggung, perut dan lengan. Wajah cantik pun kurang kalau terlihatkan ‘benda’ ini. Lebih malang lagi selulit bukan hanya menyerang wanita yang bertubuh gempal bahkan turut ada pada tubuh wanita yang kurus.

Jelas sekali selulit adalah musuh utama wanita selain jerawat, jeragat, kelemumur, kulit kering, kedutan dan macam-macam lagi. (Hmm, banyak sungguh musuh wanita!). Kehadirannya menurunkan peratus kecantikan dan keyakinan diri. Keputusan paling tepat, selulit harus diperangi!

Pakar kulit Hollywood, Horward Murad, MD dan penulis buku ‘The Cellulite Solution’ memberitahu, selulit bukanlah masalah lemak. Sebaliknya ia adalah sejenis masalah kulit. Tidak kiralah anda mengalami berat badan yang lebih atau kurang, selulit tetap berpotensi untuk menyerang. Lemak punca selulit tidak sama dengan lemak yang menukarkan anda daripada saiz S ke saiz XL. Lemak ini tersimpan jauh di bawah kulit dan kedudukannya hampir dengan tulang kita. Inilah yang tubuh kita gunakan untuk membakar makanan sebagai tenaga.

Dalam erti kata lain, selulit terhasil daripada saki baki sel lemak yang ada di dalam kulit. Ia tidak boleh dibakar sebagai tenaga. Oleh itu, tindakan kita untuk berdiet, bersenam bahkan juga melakukan proses sedut lemak tidak membantu menghilangkan selulit sepenuhnya.

Mahu akui atau tidak, selulit memang masalah utama hampir kebanyakan wanita. Ia banyak menyerang mereka yang berusia di atas 35 tahun. Walaupun pelbagai penyelidikan telah dijalankan, para doktor masih lagi belum berjaya menemui punca utama yang menyebabkan terjadinya selulit. Tetapi secara kesimpulannya, mereka percaya hormon dan anatomi adalah kunci utama.

Menurut Bruce Katz, MD dan pengarah perubatan Juva Skin and Laser Center di New York, “Bukti terbaik yang menunjukkan pertambahan insiden wanita mendapat selulit bukanlah kerana hormon semata-mata, bahkan juga kerana anatomi yang dipanggil ‘septa’. Ia adalah sekumpulan tisu berserabut yang mengelilingi sel lemak di dalam kulit. Bagi lelaki, ‘septa’ ini bergerak dalam bentuk berpenjuru manakala bagi wanita pula, ‘septa’ bergerak secara menegak.

Sewaktu kita muda, ‘septa’ tidak menjadi masalah. Ini kerana kedua-dua bentuk gerakan berfungsi dengan baik untuk memastikan selulit tersimpan elok di lapisan kulit paling bawah. Tetapi sebaik usia meningkat, ‘septa’ elastik ini akan menjadi lebih keras dan sukar. Apabila ia bergerak, ia akan menghampiri sel selulit yang mana akhirnya ia mula merubah pergerakan bentuk asalnya.

Katz berkata, apabila ‘septa’ ini bergerak secara menegak, hasilnya ia akan memberikan kesan seperti bentuk permukaan tilam. Sel lemak akan menolak di antara satu sama lain dan akhirnya ia membentuk lekukan yang dikenali sebagai selulit.

Anda Ada Selulit? Salahkah Ibu!

Kata doktor, selulit akan dibawa pada setiap generasi. Kalau nenek atau ibu anda mempunyai masalah selulit, anda pun perlu bersedia untuk menghadapinya. Inilah kenyataan yang perlu dihadapi oleh setiap mereka yang bergelar wanita.

Namun dalam 20 tahun kebelakangan ini, pelbagai pilihan rawatan telah diimplimentasikan. Walaupun penemuaan sains terhadap masalah ini masih goyah dan banyak kajian lagi belum berjaya dibuktikan, namun ada beberapa kajian menunjukkan hasil yang hampir sama. Terdapat beberapa pilihan untuk anda melawan selulit ini, antaranya adalah :
Pilihan 1 - Krim & Losyen - Paling mudah dan murah.
Pilihan 2 - Diet Selulit - Diet yang memberi ‘makan’ kepada kulit.
Pilihan 3 - Penggunaan Cahaya - Mencairkan selulit.
Pilihan 4 - Urutan Berteknologi Tinggi - Gabungan urutan mekanikal dan kaedah menyedut.
Pilihan 5 - ‘Mesotherapy’ - Antara rawatan paling kontroversi.

Apapun pilihan dan jenis rawatan yang ada, perlu anda ingat yang membuang selulit tidak semudah menghilangkan jerawat di muka. Sebelum anda membuat keputusan mencuba apa jua jenis rawatan, pastikan anda berbincang terlebih dahulu dengan doktor. Dapatkan juga maklumat tambahan menerusi pembacaan di internet, buku atau berkongsi pengalaman dengan orang yang pernah melakukan rawatan tersebut. Hendak cantik tidak salah, tetapi usah sehingga mempertaruhkan nyawa sendiri!

Namun, melalui pengalaman saya dengan pelanggan yang mempunyai masalah ini, Pilihan 1 & 2 antara yang paling berkesan, kosnya rendah & paling penting ia paling selamat. Dicadangkan kepada anda yang mengalami masalah ini untuk mengamalkan Jeli Gamat Gold & Krill Omega Plus bagi mengatasi punca selulit yang disebabkan oleh faktor hormon & anatomi. Selain itu, boleh juga sapu dengan mencampurkan Minyak Urut Aromaterapi Gamat dan Losyen Tangan & Badan Gamat. Cubalah hari ini!

Borang Pesanan (klik sini)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Petua Awet Muda - 1
MAHUKAN wajah kelihatan segar? Gunakan saja gula perang. Ia berupaya menanggalkan sel mati pada wajah yang memberikan kulit lebih sihat. Caranya, kisar setengah cawan gula perang dalam pengisar kopi untuk menjadikannya lebih halus (jika ingin menggunakannya pada tubuh tidak perlu dikisar). Kemudian tambahkan tiga sudu minyak zaitun untuk memberikan lebih lembapan. Sekiranya akan ingin scrub gula perang ini mempunyai bau, campurkan secubit serbuk buah pala. Gaul hingga ia menjadi seperti pes. Basahkan wajah, kemudian sapukan dalam pergerakan membulat antara 1 - 2 sebelum mencuci wajah dengan air suam. Gunakan sebanyak dua kali seminggu untuk wajah yang cantik semula jadi.

Selain itu, dengan pengamalan Pro Aktif PCN terutamanya Jeli Gamat GOLD, boleh mengembalikan semula keremajaan sel-sel kulit anda agar lebih anjal, gebu, bersih dan berseri. Dan yang paling penting kulit anda lebih sihat dan melambatkan proses penuaan terutama pada raut wajah anda. Jadi, cubalah PCN hari ini untuk kesihatan & kecantikan anda. Cubalah hari ini!Borang Pesanan (klik sini)

22 %PERATUS penurunan risiko pembentukan darah beku sekiranya anda bersukan sekurang-kurangnya sekali seminggu. Selain itu, cuba amalkan juga Jeli Gamat Gold dan Krill Omega Plus.

Ini kerana dalam Jeli Gamat Gold dan Krill Omega Plus mengandungi Omega-3 yang tinggi. Ia bertindak untuk mengurangkan kolesterol LDL dan meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan kepekatan darah, mencegah darah beku dan menurunkan risiko penyakit kardiovaskular.

Selain itu, dalam Jeli Gamat Gold mengandungi Mukopolisakarida yang mempunyai fungsi yang sama seperti heparin yang dihasilkan secara semulajadi dalam badan kita untuk menghalang pengumpalan darah yang disebabkan penggabungan sel darah merah dengan platlet.

Kadangkala disebabkan penghasilan heparin dalam badan secara semulajadi tidak dapat menanggung beban untuk menjalankan fungsinya, maka Mukopolisakarida dapat membantu.  Dengan itu, ia mencegah pembentukan darah beku di dalam saluran darah sekaligus memastikan pengaliran darah anda lancar dan mengurangkan risiko mendapat strok akibat darah beku. Cubalah hari ini!
Borang Pesanan (klik sini)

Stres? Alihkan Tumpuan Anda
BEBAN kerja dan kesibukan tugasan yang pelbagai sering kali memberikan tekanan. Oleh itu, cara terbaik untuk anda kekal positif adalah mengalihkan tumpuan dengan beberapa cara seperti rehatkan minda dengan permainan Solitare, menonton aksi rakaman bersama rakan-rakan, membersihkan kabinet tempat anda bekerja. Cara kedua adalah dengan beredar sementara seperti ke tandas, membuat minuman seperti teh atau kopi dan berbual dengan rakan sekerja mengenai hal-hal yang menyeronokkan. Seterusnya adalah dengan menarik nafas sedalam-dalamnya dan hembus secara perlahan. Lakukan berulang kali pasti anda akan lebih tenang dan bersemangat untuk kembali bertugas.

Selain itu, jika anda boleh mempelajari Kemahiran Jari Emas yang memberikan anda salah satu cara melalui Urutan Release Stress atau anda juga boleh mendapatkan khidmat usahawan Jari Emas yang mempunyai kemahiran release stress untuk menguruskan stres anda. Melalui sentuhan Belaian Kasih Jari Emas akan membuatkan anda rasa lebih tenang, kepala rasa ringan dan membuatkan anda kembali segar untuk kembali bertugas. Melalui teknik urutan ini, ia dapat membantu melancarkan pengaliran darah pada bahagian wajah menyebabkan anda akan kelihatan segar dan wajah tidak kelihatan pucat.

Namun, toksin yang terhasil akibat stres tidak dapat dibuang melalui urutan sahaja, anda perlukan agen yang membantu untuk detoks toksin dalam badan. Bagi tujuan itu, Pro Aktif PCN dapat memainkan peranan tersebut. PCN memberikan anda perlindungan menyeluruh dari segi Kesihatan, Kecantikan, Kebersihan, Kecergasan dan Kenikmatan Hubungan Intim. Cubalah hari ini!Borang Pesanan (klik sini)

Telur Makanan Sempurna
ANDA sibuk dan terlambat makan tengah hari? Apa kata ambil saja telur rebus kerana ia merupakan snek lengkap yang berkalori rendah (70 kalori). Bukan saja sangat baik untuk menghilangkan rasa lapar, kajian terbaru oleh Universiti Alberta mendapati telur kuning mengandungi khasiat sama seperti gandum dan jagung. Manakala kandungan dwi asid amino (tryptophan dan tyrosine) tinggi kandungan antioksidan dan boleh mengurangkan risiko sakit jantung serta kanser. Mengambil dua biji telur bersamaan dengan khasiat sebiji epal.

Atau jika anda masih tidak sempat untuk mengambil telur rebus, amalkan Spirulina Pacifica 10-15 biji setiap hari dalam membekalkan 46 jenis zat daripada 50 jenis zat keperluan tubuh setiap hari. Ia merupakan makanan sampingan yang memenuhi keperluan. Antara ciri-ciri istimewanya adalah ia mengekalkan pH badan yang sihat, meningkatkan keupayaan darah mengangkut oksigen, mengekalkan paras kolesterol yang sihat, menguatkan sistem imun, serta membantu mencegah kanser. Cubalah hari ini!Untuk pesanan (klik sini)

Wednesday, 19 September 2012

Makanan Untuk OtakSARAPAN pagi bukan sekadar untuk kesihatan badan tetapi baik untuk otak. Kajian terkini mendapati kandungan bakteria baik (Lactobacillus dan Bifidobacterium) dalam yogurt bukan sahaja memberikan kebaikan pada perut anda tetapi turut menghasilkan neurokimia (rangsangan kimia baik dalam tubuh sama seperti serotonin dan dopamin) yang melancarkan peredaran darah dalam tubuh termasuk di kawasan otak. Kesannya emosi dan psikologi anda menjadi lebih stabil dan sentiasa sihat. Mulakan pagi anda dengan pengambilan yogurt untuk otak yang lebih sihat.

Selain itu juga, anda juga boleh mengambil sebiji Krill Omega Plus sebagai hidangan pagi anda kerana ia membantu pertumbuhan otak dan sistem saraf yang sihat. Ia meningkatkan konsentrasi, daya ingatan dan pembelajaran serta menguatkan emosi yang sihat. Cubalah hari ini!Untuk pesanan whatsapp 018-359 7495

Kurang Kalium Bawa Maut


JIKA tidak mahu menemui ajal akibat kegagalan jantung, otot tidak berfungsi dan mahu otak sentiasa cerdas, jangan abaikan pengambilan kalium. Apa kaitannya? Kalium membantu penggunaan glukos dalam tubuh dan sekali gus mengelakkan masalah kesihatan tadi. Professor Dr. Lydia A. L. Bazzano, Pakar Kesihatan di Universiti Tulane menyarankan anda mengambil sepotong avocado yang dibelah dua (500 mg kalium) atau mungkin mengambil sebiji pisang (400 mg kalium). Jika anda tidak gemar kedua-dua buah ini, apa kata ambil beberapa biji kentang.

Jika anda masih sukar hendak mengamalkan pengambilan sumber makanan di atas, anda boleh mengamalkan Spirulina Pacifica yang kaya dengan vitamin K2. Ia merupakan satu-satunya Spirulina yang mengandungi vitamin K2 kerana amalan penternakkan yang dilakukan. Vitamin K2 juga dikaitkan dengan penghasilan sel darah merah, penggumpalan sel darah merah serta untuk pemadatan tulang. Selain itu, Spirulina Pacifica bertindak meneutralkan asid dalam badan, menyingkirkan toksin serta mengandungi 4 pigmen semulajadi yang bertindak sebagai agen anti-kanser. Cubalah hari ini!Untuk pesanan (klik sini)

Fakta Wajah


APABILA mengambil keputusan untuk menghilangkan kedutan dengan menggunakan botox, anda sebenarnya melenyapkan kesan social intelligence pada yang terpancar pada wajah. Kajian mendapati, wanita yang mengambil suntikan ini kurang berupaya mempamerkan ekspresi wajah. Ini kerana apabila seseorang mempamerkan ekspresi emosi, tanpa kita sedari sebenarnya turut melakukan mimik wajah yang serupa. Reaksi tersebut tanpa disedari membenarkan kita mentafsir emosi seseorang.

Sebenarnya, untuk menghilangkan kedutan anda tidak perlu melalui keadaan seperti di atas. Dengan mengamalkan Pro Aktif PCN, memberikan anda rahsia awet muda secara semulajadi tanpa menyakitkan dan ia menyebabkan anda lebih yakin dengan keadaan diri anda. PCN memberikan anda 99% kandungan kolagen semulajadi iaitu daripada komponen utamanya iaitu Jeli Gamat GOLD. Selain itu, Krill Omega Plus terbukti berkesan mengurangkan kedutan sehingga 51%. Cubalah hari ini!
Untuk Pesanan (klik)


# Like & Share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...