Saturday, 30 June 2012

Empat Makanan Cairkan Lemak


 

TERDAPAT pelbagai cara yang boleh membantu kita untuk membakar lemak dalam badan selain senaman dan diet. Anda masih boleh membakar lemak semasa makan. Caranya adalah melalui pemilihan 4 jenis makanan seperti bawang putih, dan bawang merah yang mengandungi sulfur untuk bertindak melancarkan penghadaman dan metabolisma tubuh. Selain itu, tomato juga mempunyai peranan yang sama selain kaya dengan vitamin A, B6, C dan K. jika anda tidak gemar makanan tadi, apa kata anda makan lobak merah yang mengandungi vitamin A (karotena) atau mungkin timun untuk melawaskan anda ketika membuang air besar. Sudah tahu 4 jenis makanan ini, jadi ayuh cairkan lemak anda sekarang.

Jika anda masih sukar untuk mengamalkan tips di atas, amalkan Pro Aktif PCN dalam membantu mencairkan lemak anda. PCN akan membantu anda menukarkan lemak jahat kepada lemak yang baik yang diperlukan badan. PCN juga membantu mengimbangkan semula hormon anda agar proses penukaran lemak kepada komponen-komponen lain dapat berlaku dengan baik dan lancar serta tidak menimbulkan masalah termasuklah ketika hendak membuang air besar.

Cubalah hari ini!


 
Borang Pesanan (klik sini)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

5 Hidangan Brokoli Elak Kanser Pundi Kencing
HASIL kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Harvard baru-baru ini mendapati sayur-sayuran seperti brokoli, dapat memberi perlindungan terhadap kanser pundi kencing. Ia lebih berkesan sebanyak dua hingga tiga kali ganda kepada lelaki berbanding wanita. Para saintis menganalisis diet hampir 50,000 orang lelaki, dan mendapati bahawa mereka yang makan lima hidangan atau lebih brokoli pada setiap minggu berkemungkinan dapat mengelakkan kanser pundi kencing selama sepuluh tahun berbanding yang tidak memakannya.

Namun, bagi anda yang sukar memakan sayur-sayuran, anda boleh mengamalkan Pro Aktif PCN sebagai salah satu cara pencegahan kepada terjadinya kanser termasuklah kanser pundi kencing. Dengan PCN, ia akan memastikan organ perkumuhan berfungsi dengan baik dan diperkuatkan organ-organ berkaitan terutama pundi kencing supaya proses perkumuhan melalui pembuangan air kencing berlaku dengan baik dan lancar serta meningkatkan imunisasi anda.

Selain itu, PCN memberikan anda perlindungan dengan mengandungi bahan anti kanser yang bertindak merencatkan perkembangan sel kanser dalam badan serta menyediakan persekitaran dalam badan dengan seimbangkan kandungan asid dalam badan. Badan yang sangat berasid sangat disukai sel kanser untuk terus membiak. Hindari kanser dengan melakukan tindakan sekarang untuk kesejahteraan tubuh badan sepanjang hayat anda. Mulakan hari ini dengan Pro Aktif PCN!Borang Pesanan (klik sini)

Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD
http://www.facebook.com/JeliGamatGold

Friday, 22 June 2012

Atasi Masalah ENDOMETRIOSISKeadaan ini wujud di mana lapisan dalam rahim (endometrium) wujud di luar rahim seperti di ovari, perut dll. Lebih kurang 5% dari kaum wanita menghidapi masalah ini. Kesakitan akan terjadi apabila tiba ketika haid di mana lapisan tersebut turut akan berdarah yang mana contohnya jika berlaku di dalam perut akan menyebabkan adhesi dan pembentukan tisu parut. Ini akan mewujudkan kesakitan dan seringkali kemandulan. Bezanya dengan senggugut biasa ialah kesakitannya berlaku terus menerus sepanjang haid sementara senggugut hanya 2-3 hari sahaja. Pemeriksaan perubatan adalah di syorkan dan jika perlu doktor akan menggunakan teknik laparoscopy sambil merawat dengan menggunakan laser dan kadangkala digabungkan dengan rawatan hormon.

Di sebabkan punca utama endometriosis ialah haid retrograde (aliran semula darah haid ke dalam dan bukan ke luar) maka Jeli Gamat GOLD mampu membantu mengelakkan masalah endometriosis kerana ia menghasilkan pengecutan rahim yang sempurna ketika haid menyebabkan darah mengalir ke arah luar. Jeli Gamat GOLD juga mempunyai kesan anti inflammasi dan penahan sakit yang membantu mereka yang mempunyai masalah endometriosis. Spirulina Pacifica juga boleh memainkan peranan di sini disebabkan kandungan GLA yang tinggi turut membantu mereka yang mempunyai senggugut yang serius. 
Cubalah hari ini!

Borang Pesanan (klik sini


Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Monday, 11 June 2012

Kekal Langsing Sewaktu Menopaus
KEBANYAKAN wanita berusia sering mengalami masalah peningkatan berat badan sewaktu menopaus akibat daripada perubahan hormon. Pemerhatian yang dijalankan oleh majalah “Guide to Getting In Shape” ia bukan sesuatu yang perlu dirisaukan kerana anda telah melalui satu fasa yang matang dan warnai rutin harian anda dengan pelbagai aktiviti senaman anda dengan menambahkan masa senaman seminggu sekali kepada sekali sehari. Di samping itu, ubah gaya pemakanan kepada kuantiti yang lebih sedikit daripada biasa. Jika perlu upah pembantu senaman peribadi untuk memastikan anda sentiasa mematuhi rutin senaman.

Bagi mengekalkan tahap kesihatan untuk jangka masa panjang terutama kepada wanita yang mengalami menopaus, amalkan Pro Aktif PCN. PCN akan membantu seimbangkan hormon dan emosi anda. PCN juga membantu anda mengekalkan bentuk badan yang ideal secara semulajadi dan yang paling penting ia dapat membantu mengawal stres anda agar penyakit-penyakit yang berpunca daripada masalah stres dapat dijauhi.

Cubalah hari ini!Borang Pesanan (klik sini)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Nasi Putih Tingkatkan Risiko StrokNASI dan roti putih bukanlah kawan baik kepada pemakanan anda. Kajian penyelidik Universiti Aberdeen mendapati individu yang makan tiga hidangan ini selama 12 minggu mempunyai kadar tekanan darah sistolik yang rendah sehingga 6-5 milimeter merkuri. Sekali gus menurunkan kadar pengaliran darah serta menyebabkan strok sebanyak 12-25 peratus.

Sebagai penyelesaian jangka panjang, Pro Aktif PCN dapat membantu mencegah masalah strok daripada berlaku. PCN akan kembangkan salur koronari anda agar darah dapat mengalir dengan lancar serta mencairkan darah yang pekat. Bagi mereka yang mengalami masalah kolesterol, PCN akan menguruskan kolesterol dalam badan dengan menukar kolesterol jahat kepada kolesterol yang baik. Ia akan menormalkan semula tekanan darah anda kepada tahap yang selamat. Bertindaklah segera dalam mencegah penyakit strok daripada berlaku. Ia merupakan antara pembunuh senyap yang sentiasa menanti masa menyerang anda

Cubalah hari ini!Borang Pesanan (klik sini)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Pudina Legakan Kembung Perut


BUKAN hanya boleh meningkatkan dan menambah tenaga tetapi juga membantu penghadaman dan menghindar masalah kembung. Jika anda makan terlalu banyak atau terlalu cepat, hirup secawan teh pudina untuk kurangkan rasa kurang selesa.

Selain itu, sapukan Minyak Urut Gamat Arometerapi yang mengandungi campuran beberapa jenis minyak seperti minyak zaitun, minyak anggur, ekstrak gamat, ekstrak halia dll yang membantu perut anda lebih selesa. Minyaknya yang halus mudah meresap ke dalam kulit ketika di urut atau disapu pada bahagian yang tidak selesa. Jika anda mengalami masalah sakit perut sapukan pada bahagian pusat sahaja.

Pada bayi baru lahir jika mengalami masalah perut kembung boleh sapukan pada perut bayi anda. Ia tidak panas menyebabkan bayi anda akan rasa lebih selesa. Bauan aromaterapi juga menyegarkan dan membantu melindungi bayi anda daripada gigitan nyamuk. Dapat sebotol hari ini untuk manfaat anda dan sekeluarga!
 

Borang Pesanan (Klik)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Berlari Hindar PenyakitPAKAI sepatu sukan dan mula berlari secara perlahan dan berterusan bagi membakar kalori pada bahagian perut. Menurut pengkaji Jerman yang melakukan kajian terhadap kecergasan, dengan berlari sahaja anda mampu mengurangkan berat badan, kolesterol dan kurang risiko sakit jantung. Sekiranya anda kekurangan masa untuk berlari pada jarak jauh, cuba selama 15 minit setiap hari. Anda pasti mendapat hasil yang baik.

Selain itu, dengan pengamalan pemakanan kesihatan seperti Pro Aktif PCN memberikan perlindungan secara menyeluruh terutama dalam menguruskan lemak berlebihan dalam badan serta menurunkan paras kolesterol Jahat dan menaikkan kolesterol Baik. Ini secara tidak langsung membantu untuk memelihara jantung supaya berfungsi dengan baik.Borang Pesanan (Klik)Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...