Monday, 26 September 2011

Vitamin E Kurangkan Risiko Kanser Prostat


VITAMIN E banyak kelebihannya. Antaranya termasuklah mengurangkan risiko kanser prostat. Ini kerana kajian mendapati, kesan jangka panjang terhadap pengambilan vitamin E mampu mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan pengisap rokok. Selain itu juga, ia turut berperanan untuk meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Kepada kaun Adam, pengambilan sayuran berdaun hijau gelap, kekacang, biji-bijian, daging organ, kacang soya dan ubi kentang merupakan antara langkah penting dalam memastikan kesihatan prostat anda.

Selain itu, dalam Spirulina Pacifica kaya dengan vitamin E yang diperlukan. Malah, dalam Spirulina Pacifica membekalkan 46 zat daripada 50 zat yang diperlukan sel badan setiap hari. Ia boleh dikatakan makanan paling sempurna di dunia sehinggakan ia merupakan makanan utama angkasawan. Sifatnya yang 100% alkali dapat mengimbangkan asid dalam badan.

Jadi, dapatkan segera Spirulina Pacifica anda sebagai sumber lengkap bekalan zat yang diperlukan tubuh badan anda setiap hari.

Kurang Fosforus Punca Sakit Tulang


FOSFORUS sangat diperlukan oleh badan untuk mengawal metabolism badan, fungsi saraf, serta otot. Kekurangannya akan menyebabkan seseorang itu mengalami sakit tulang selain lemah-lemah badan dan kurang selera makan. Untuk mengelakkannya, anda disarankan mengambil susu, kekacang, keju, dada ayam atau kuning telur dalam diet seharian.

Selain itu, pengambilan Spirulina Pacifica juga membekalkan anda zat Fosforus yang diperlukan. Malah, dalam Spirulina Pacifica membekalkan 46 zat daripada 50 zat yang diperlukan sel badan setiap hari. Ia boleh dikatakan makanan paling sempurna di dunia sehinggakan ia merupakan makanan utama angkasawan.

Jadi, dapatkan segera Spirulina Pacifica anda sebagai sumber lengkap bekalan zat yang diperlukan tubuh badan anda setiap hari.

TIPS : Turunkan Paras KOLESTEROL Anda


Amalkan memakan sengkuang setiap hari sehingga tahap kolesterol anda turun ke paras normal. Seeloknya sengkuang tersebut dimakan begitu sahaja.

Namun, perlu diingat bahawa tahap kolesterol anda boleh naik semula jika anda tidak menjaga tabiat pemakanan. Pengambilan makanan berlemak & berkolesterol tinggi menyebabkan saluran arteri anda semakin sempit akibat pembentukan lapisan kolesterol pada dinding arteri. Ini akan menghalang pengaliran darah yang menyebabkan darah beku. Makin lama, lapisan kolesterol yang terbentuk semakin tebal. Jika anda boleh melihatnya, ia kelihatan seperti lapisan mentega beku yang tebal.

Jadi, selain daripada memakan sengkuang, set PCN boleh membantu anda menguruskan paras kolesterol dalam darah anda. PCN juga membantu menukarkan kolesterol jahat (LDL) kepada kolesterol yang baik (HDL) dan meningkatkan tahap kesihatan anda menjadi lebih baik dengan mengimbangkan corak pemakanan anda melalui sumber zat yang diperlukan oleh badan anda. Selain itu, PCN akan membantu menguatkan semula sel-sel organ anda agar ia dapat menjalankan fungsi-fungsinya dengan lancar dan berkesan dalam mengatasi masalah gula berlebihan dalam darah.

Pastikan anda mendapatkan set PCN hari ini sebagai pelindungan Pro Aktif PCN untuk pencegahan jangka panjang.Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

TIPS : Turunkan Paras GULA Anda

  
Ambil hempedu ayam yang fresh iaitu yang belum dimasak lagi dan masukkan ke dalam potongan pisang mengikut saiz yang anda boleh telan terus. Apabila anda telan, hempedu tersebut akan pecah dalam perut justeru anda tidak akan merasai rasa pahit memakan hempedu ayam tersebut.

Namun, perlu diingatkan bahawa apabila paras gula telah turun, ia berkemungkinan akan naik semula jika anda tidak menjaga tabiat pemakanan. Selain itu, antara punca kenapa gula dalam badan anda boleh naik adalah kerana organ pankreas anda tidak dapat menghasilkan insulin yang mencukupi untuk menukarkan gula berlebihan dalam darah bentuk yang mudah diserap oleh sel badan.

Selain itu, kekurangan air juga boleh menyebabkan gula tidak dapat larut dalam darah dan akhirnya darah menjadi pekat. Ini akan mengurangkan kelancaran aliran darah dalam saluran darah anda. Banyakkan minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya gula berlebihan dalam darah dapat dilarutkan. Ia juga menyebabkan darah anda menjadi lebih cair, mengawal suhu badan anda, membantu memudahkan proses detoksifikasi dan membantu anda turunkan berat badan jika tidak berlebihan.

Jadi, set PCN boleh membantu anda mengawal paras gula anda kepada paras normal dan meningkatkan tahap kesihatan anda menjadi lebih baik dengan mengimbangkan corak pemakanan anda melalui sumber zat yang diperlukan oleh badan anda. Selain itu, PCN akan membantu menguatkan semula sel-sel organ anda agar ia dapat menjalankan fungsi-fungsinya dengan lancar dan berkesan dalam mengatasi masalah gula berlebihan dalam darah.

Pastikan anda mendapatkan set PCN hari ini sebagai pelindungan Pro Aktif PCN untuk pencegahan jangka panjang.


Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

TIPS : Turunkan Tekanan DARAH TINGGI Anda


Cari 7 helai daun pandan. Lapkan bahagian permukaan daun. Jangan dibasuh dengan air kerana ia akan mengurangkan khasiatnya. Hiris daun pandan tadi dan rebuskannya sehingga dapat patinya. Kemudian minum air rebusan daun pandan tadi segelas setiap hari sehingga paras tekanan darah anda turun.

Namun, perlu diingat bahawa tekanan darah yang telah turun boleh naik semula jika anda tidak menjaga tabiat pemakanan. Pengambilan makanan berlemak & berkolesterol tinggi menyebabkan saluran arteri anda semakin sempit akibat pembentukan lapisan kolesterol pada dinding arteri. Ini akan menghalang pengaliran darah yang menyebabkan darah beku. Makin lama, lapisan kolesterol yang terbentuk semakin tebal. Jika anda boleh melihatnya, ia kelihatan seperti lapisan mentega beku yang tebal.

Selain itu, kekurangan air juga boleh menyumbang kepada peningkatan kadar tekanan darah kerana darah menjadi pekat dan mengurangkan kelancaran aliran darah dalam saluran arteri anda. Banyakkan minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya darah anda menjadi lebih cair, mengawal suhu badan anda, membantu memudahkan proses detoksifikasi dan membantu anda turunkan berat badan jika tidak berlebihan.

Jadi, selain dengan meminum air yang mencukupi, set PCN boleh membantu anda mengawal tekanan darah pada paras normal dan meningkatkan tahap kesihatan anda menjadi lebih baik dengan mengimbangkan corak pemakanan anda melalui sumber zat yang diperlukan oleh badan anda & mengimbangkan tahap keasidan dalam badan. Selain itu, PCN akan membantu menguatkan semula organ-organ anda agar ia dapat menjalankan fungsi-fungsinya dengan lancar dan berkesan. PCN juga membantu menukarkan kolesterol jahat (LDL) kepada kolesterol yang baik (HDL). 

Pastikan anda mendapatkan set PCN hari ini sebagai pelindungan Pro Aktif PCN untuk pencegahan jangka panjang.


Hubungi admin 018-3597495 untuk pesanan=)

Jom Like & Share page House Of Gamat GOLD

Wednesday, 14 September 2011

Hindari Pencuci Muka Beralkohol


BAGI menghindari masalah jerawat di wajah, paling mudah anda seharusnya memilih pencuci muka yang bebas dari alcohol. Sebaiknya pilih sabun dengan bahan semula jadi seperti Gel Pencuci Muka Gamat, badam, minyak zaitun dan avocado kerana ia sangat baik untuk kulit dan mempunyai bahan yang membantu mengekalkan kelembapan pada kulit wajah serta membantu mengelakkan iritasi! Waktu terbaik untuk mencuci muka di waktu malam ialah sebelum masuk tidur.
 


 klik untuk info produk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...