Thursday, 27 January 2011

Haruman Semulajadi Seorang WanitaTahukah anda bahawa setiap wanita mempunyai bauan semulajadi yang menarik minat pasangannya? Namun, bauan ini kadangkala sedikit 'terganggu' akibat bauan lain yang kurang menyenangkan. Bauan ini sebenarnya menunjukkan tahap kebersihan diri bukan sahaja luaran tetapi juga dalaman. Cuba kita imbas kembali ketika bayi, bagaimana bau badan mereka? Sedap bukan..walaupun berpeluh tapi bau badan seorang bayi  tidak mengganggu konsentrasi kita.:) Tapi kenapa apabila kita makin dewasa, bauan tersebut makin lama semakin pudar dan memaksa kita menggunakan produk-produk wangian tambahan untuk menghilangkan bauan yang kita tidak suka tadi. Antaranya penggunaan Diadorant & minyak wangi.

Sebagai seorang wanita yang menitikberatkan soal penampilan diri yang lebih menyakinkan, adalah sangat penting untuk anda mengetahui tip-tip untuk mengembalikan semula keharuman bauan semulajadi anda yang dianugerah Tuhan. Malah menjaga kebersihan diri sebenarnya sebahagian daripada tuntutan Islam yang menuntut  penganutnya menjaga imej yang baik dari segi akhlaknya sebagai seorang muslim yang baik. Bagaimana Untuk Mengatasinya? Memperkenalkan  kepada anda  2 kombinasi penyelesaian kepada masalah di atas meliputi luar dan dalam iaitu Rahsia Belaian Kasih.(Klik nama produk untuk info Produk)

- Kesihatan Ku, Kecantikan Ku -
 

Wednesday, 12 January 2011

Skim Perlindungan Proaktif PCN


Hari ini, makin ramai orang mula mencari skim perlindungan untuk kesihatan mereka dengan membeli polisi insuran mengikut pilihan masing-masing berdasarkan kelebihan-kelebihan yang mereka akan perolehi terutama melibatkan coverage yang mencecah ratusan ribu ringgit. Namun, perlindungan melalui skim insurans kesihatan adalah untuk perlindungan selepas anda didapati positif terhadap sesuatu penyakit atau apa jua masalah kesihatan mengikut syarat yang ditetapkan. Tapi bagaimana pula perlindungan sebelum 'kena' penyakit? Jika anda diberi pilihan yang mana rasanya lebih baik, Perlindungan SEBELUM kena atau Perlindungan SELEPAS kena? 

Jika pilihan anda Perlindungan SEBELUM 'kena' maka anda perlu pertimbangkan Perlindungan Proaktif PCN yang memfokuskan kepada 2 kategori keperluan manusia. Kepada yang SAKIT, ia akan MERAWAT dan MENCEGAH KEMBALI SEMULA penyakit dan kepada yang SIHAT, ia akan MENCEGAH anda daripada penyakit dan menikmati kehidupan 5K iaitu KESIHATAN, KECANTIKAN, KEBERSIHAN, KECERGASAN dan KENIKMATAN. Soal sakit & mati, itu adalah ketentuan Allah tetapi tugas kita adalah mempertahankan & menjaga amanah yang Allah beri kepada kita iaitu nikmat KESIHATAN.

Nikmat kesihatan ini adalah umpama Mahkota yang diletakkan di atas kepala orang yang sihat tetapi hanya dapat dilihat keindahannya oleh orang yang sakit. Kenapa kita perlu mempertahankan 'Mahkota' kesihatan ini? Hari ini, terdapat pelbagai ancaman besar terhadap kesihatan manusia. Cukuplah jika kita kongsikan 3 ancaman terbesar yang kita tidak boleh elakkan.

Ancaman Pertama

Adakah Anda TAHU apa yang ada dalam tubuh anda SEKARANG? dalam erti kata yang lain berkaitan kesihatan anda? Tiada siapa yang Tahu. Sedangkan Doktor sendiri tidak tahu apa yang ada dalam tubuh kita. Jika orang yang menghidap kanser, adakah kansernya bermula hari ini atau sebenarnya benih kanser ini telah wujud sejak 5-10 tahun yang lalu? Tapi ketika itu kita tidak tahu hanya setelah keadaan teruk baru kita tahu. SEBENARNYA berapa ramai orang diluar sana melalui keadaan 'TIDAK TAHU'? Adakah kita hendak tunggu setelah 'TAHU' untuk bertindak atau kalau boleh 'SEBELUM TAHU' kita atasi dahulu?.. Jadi apa caranya untuk bertindak..?

Ancaman Kedua

Sepanjang seminggu yang lalu, bolehkah anda MENGELAK daripada makan makanan BERMINYAK? Agak sukar sebenarnya betul tak.. Tahukah anda mengikut kajian untuk memecahkan lemak daripada SEKEPING ROTI CANAI sahaja anda perlu berjalan sejauh 4 km. Tak payahlah citer tentang roti canai, jika SEBIJI KARIPAP sahaja untuk pecahkan lemak karipap anda perlu berlari selama 1 jam! PERSOALANNYA dah berapa KiloMeter dan berapa JAM kita dah berlari ?

Tahukah anda fakta menyebut bahawa minyak yang digunakan untuk memasak lebih daripada 2 kali, ia merupakan minyak yang sangat toksik kepada badan dan ia sukar untuk dikeluarkan walaupun anda melakukan senaman 'giler-giler'. Ia akan melekat dan bercampur dengan darah anda dan boleh menyebabkan risiko saluran darah tersumbat dan menyumbang kepada risiko serangan jantung dan strok. Menurut fakta daripada kementerian kesihatan Malaysia, Pembunuh no 1 bagi orang lelaki adalah masalah Jantung. Dan tambahan lagi, pada tahun 2005 dilaporkan setiap hari 110 warga Malaysia menghidap strok. Malah terbaru di London, setiap hari 200 orang rakyatnya menghidap strok.

Lihat sahaja dalam setahun yang lalu, banyak berita kematian mengejut yang berlaku di kalangan pemimpin, artis, ahli sukan  dan ramai lagi disebabkan serangan jantung. DAN yang menakutkan kebanyakkannya TIDAK TAHU yang mereka sebenarnya ada masalah Jantung. SEBAGAIMANA yang kita lihat pada situasi pertama tadi, kita TIDAK TAHU apa yang ada dalam tubuh kita. Ia ibarat Bom Jangka yang menunggu masa untuk meletup. PERSOALANNYA, bagaimana kita hendak mengeluarkan minyak racun yang berada dalam badan kita sekarang ini?

Ancaman Ketiga

Jika kita lihat beberapa contoh di atas, punca utama masalah ini adalah disebabkan PEMAKANAN betul tak? Bila sebut mengenai pemakanan, kita sering diberitahu untuk amalkan pemakanan seimbang, ikut piramid makanan dan sebagainya. PERSOALANNYA, berapa ramai yang mampu untuk mengikut diet amalan pemakanan seimbang yang disyorkan? Mengikut KAJIAN, badan memerlukan 50 nutrien setiap hari. Adakah kita tahu apa nutrien yang diperlukan badan kita setiap hari?
JIka kita lihat diet kita kebanyakkan 80% adalah berasid hanya 20% beralkali. Badan yang berasid bermaksud toksin banyak dalam badan dan jika badan anda sering berbau busuk, itu menunjukkan bahawa badan anda banyak toksin. DAN badan yang berasid merupakan medium yang paling 'disukai' sel-sel kanser untuk membiak. JADI BAGAIMANA UNTUK KITA ATASI MASALAH INI?

Ada yang berpendapat bahawa membeli insurans kesihatan adalah solution terhadap masalah di atas. Ya, memang benar tapi mungkin kita tidak sedar, perlindungan hanya diberikan selepas kita didapati menghidap penyakit. Mungkin pada saat selepas kita menghidap sakit strok ke jantung ke kanser ke atau seumpamanya, kita dapatlah claim insurans berpuluh ribu mungkin ratusan ribu ringgit TAPI ketika itu, anda mungkin lumpuh separuh badan, hilang upaya atau apa jua keadaan sekalipun. Ada maknakah itu semua? Duit banyak tapi terlantar atas katil. Fikirkanlah. Bukan insurans kesihatan itu tidak baik. Itu bagus untuk perlindungan selepas kena penyakit TAPI bagaimana dengan PERLINDUNGAN SEBELUM KENA PENYAKIT? Mana lebih baik SEBELUM KENA atau SELEPAS KENA?

Skim Perlindungan Menyeluruh - Proaktif PCN


Trend terkini, orang mencari Perlindungan Sebelum "Kena". Jika anda mencari perlindungan sebelum 'KENA' penyakit, Proaktif PCN adalah jawapannya. Kenapa PCN? Kerana ia berdasarkan kepada 3 situasi di atas yang melibatkan perkara yang kita TAK TAHU, MINYAK BERACUN, dan PEMAKANAN TAK SEIMBANG. Dalam PCN terdapat 3 komponen utama iaitu yang pertama adalah JELI GAMAT GOLD. Kenapa Jeli Gamat GOLD ?

JELI GAMAT GOLD

Jeli Gamat GOLD berperanan sebagai 'doktor sel' yang bekerja 24 Jam dalam badan kita memastikan segala sel dalam badan yang rosak, diperbaiki. Yang lemah, dikuatkan semula dan yang sihat dikekalkan jangka hayat kesihatannya. Gamat mempunyai kuasa penyembuhan semulajadi yang sangat efektif iaitu, ia Merawat & Menyembuh penyakit dengan cepat. Kelebihan Gamat juga adalah kerana ia mempunyai mekanisme ubat tradisi bermaksud segala masalah yang kita tidak ketahui dalam badan, ia akan atasi terlebih dahulu sebelum kita ketahui. Selain itu, gamat boleh digunakan sebagai amalan untuk jangka masa panjang kerana dari segi harganya yang munasabah untuk semua lapisan masyarakat.


KRILL OMEGA PLUS

 Komponen yang kedua ialah Krill Omega Plus berperanan menukarkan lemak yang Jahat kepada lemak yang Baik serta memperbaiki sistem pengaliran darah dalam badan supaya darah sentiasa lancar. Krill yang berasal dari Kutub Selatan merupakan makanan ikan paus. Orang Eskimo yang tinggal di kawasan kutub selatan makan lemak ikan paus untuk memanaskan badan TETAPI mereka tiada masalah jantung. Bila dikaji, rupanya lemak ikan ikan paus telah ditukar kepada lemak yang baik dan sihat kesan memakan Krill. Bayangkan jika manusia yang makan Krill, ia dapat menukarkan lemak Jahat dalam badan kepada lemak yang Baik dan selamat. Bukankah itu berita Baik ?

Asasnya, Krill bertindak MELINDUNGI JANTUNG dengan mengimbangkan paras lemak dalam badan. Kepada wanita, ia membantu SEIMBANGKAN HORMON dalam badan. Hormon yang seimbang menyumbang kepada pengawalan stres. Baru-baru ini dalam  segmen Wanita Hari Ini, menceritakan tentang seorang pelakon wanita terkenal, Azian Irdawati yang menghidap penyakit kanser payudara. Beliau suatu masa dahulu merupakan antara orang yang mengamalkan cara hidup yang sihat dengan pengamalan makanan kesihatan dan beberapa aktiviti berkaitan dengan meningkatkan tahap kesihatan namun, beliau tidak dapat lari daripada masalah stres akibat bebanan kerja harian yang akhirnya menyumbang kepada percambahan benih-benih sel kanser dalam badannya. Kepada wanita, kanser merupakan pembunuh no 1 dengan nisbah risiko jangkitan 1:8. JADI, uruskan stres anda dengan imbangkan hormon anda. Kepada warga emas, Krill membantu MELEGAKAN SAKIT SENDI.SPIRULINA PACIFICA


Komponen yang ketiga ialah bagi mengimbangkan semula diet pemakanan harian dengan Spirulina Pacifica. Setiap hari badan memerlukan 50 zat nutrien penting. Dalam Spirulina, ia membekalkan 46 zat nutrien yang diperlukan badan. Lagi 4, datangnya dari udara yang bersih, air yang bersih, cahaya matahari dan vitamin C. Ini bermakna, Spirulina merupakan makanan paling lengkap di dunia dan ia merupakan 100% alkali. Ini sangat bagus untuk seimbangkan asid dalam badan. Asid yang berlebihan dalam badan menggalakkan sel kanser untuk membiak dan mengundang penyakit-penyakit lain datang.

Ia bersifat detoks iaitu membersihkan & mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Terbaru, hasil kajian saintis Rusia, Spirulina mengandungi bahan Anti-Radioaktif yang melindungi badan dalam menghadapi kesan radiasi nuklear sebagaimana kes baru-baru ini di Jepun apabila loji nuklear di Fukushima meletup dan membebaskan gas radiasi ke udara akibat kesan tsunami yang melanda negara mereka. Walaupun kita dikhabarkan untuk tidak terlalu bimbang kerana radiasi yang terbebas ke udara tidak akan sampai ke negara kita tapi apa jaminannya ? Bagaimana kita tahu radiasi tersebut tersebar ke sini atau tidak ? Adakah kita boleh melihat radiasi tersebut ? Segalanya berbalik semula kepada situasi Pertama tadi, iaitu kita TAK TAHU & TAK NAMPAK jadi akhirnya kita akan ambil sikap sambil lewa dan tidak mengambil berat soal kesihatan. Tetapi bila tiba masa kita ada penyakit ketika itu mungkin sudah TERLAMBAT...

Jadi ketiga-tiga komponen di atas tadi bertindak melindungi diri kita dari segi ancaman dalaman badan kita yang kita TAK NAMPAK. Bagaimana pula dengan ancaman luaran badan seperti ancaman virus ?

BIO-C COMPLEKS


Tambahan komponen keempat adalah Bio-C Compleks yang bertindak melindungi  badan dari ancaman luar seperti ancaman Virus yang boleh menyebabkan penyakit berbahaya seperti kes serangan virus H1N1, virus kencing tikus dan terbaru  adenovirus. Salah satu cara untuk melindungi diri adalah dengan meningkatkan sistem imun badan dalam melawan patogen penyakit. Bagi mencapai matlamat ini, Bio-C merupakan konsep vitamin C terkini dengan 4 kali ganda tindakan vitamin C biasa. Pengambilannya membantu badan mengekalkan vitamin C dalam badan  untuk tempoh yang lebih panjang. Kajian menunjukkan paras vitamin C meningkat 24 jam dengan pengambilan sebiji sahaja setiap hari.

Selain dari meningkatkan daya ketahanan badan, ia merendahkan paras gula dalam darah dan 'Jaminan' untuk kesihatan otak. Antara kelebihan Bio-C adalah ia lebih 4 kali lebih cepat kadar penyerapan daripada vitamin biasa. Tahan dalam badan sehingga 24 jam dan mempunyai nilai pH yang neutral. Justeru, ia amat sesuai untuk badan. Juga diperkayakan dengan Asid Lipoik Alfa, Zink dan Selenium. Ini seterusnya menawarkan 4 kali tindakan vitamin C. 

Anda MEROKOK?

Tambahan kepada mereka yang MEROKOK, anda mempunyai masalah untuk berhenti merokok kerana tabiat lama anda atau anda sememangnya tidak mahu berhenti merokok, Bio C adalah penyelamat anda. Mengikut kajian, sebatang rokok yang dihisap, 18mg Vitamin C tersingkir dari badan Perokok. Kesan kekurangan Vitamin C dalam badan menyebabkan Sistem Imun anda lemah dan mendedahkan anda kepada risiko pelbagai jangkitan penyakit dari luar mahupun kesan tabiat MEROKOK.

Justeru itu, sayangilah nyawa anda dan orang-orang tersayang dengan mengamalkan Bio C sebagai supplemen khas jika anda merokok. Ia membantu menawarkan racun dalam paru-paru anda serta membekalkan sumber Vitamin C yang mencukupi dan diperlukan badan anda. Bagi anda yang merokok disyorkan pengambilan 2 biji Bio C setiap hari.
klik untuk info lanjut tentang produk :

Prevent - Jeli Gamat GOLD
Booster - Bio-C Complex

Borang Pesanan (klik sini)

Sunday, 9 January 2011

Kuasa Pemulihan Dari Lautan


Kuasa pemulihan dari lautan TERKINI, Luxor Krill Omega Plus. Krill atau nama saintifiknya Euphausia superb. Krill bermaksud ‘Makanan Ikan Paus’ dalam bahasa Norway. Para Saintis mengkaji, orang Eskimo yang tinggal di kutub Utara & Kutub selatan tidak mempunyai masalah jantung walaupun mereka memakan lemak ikan paus untuk memanaskan badan mereka. Kajian mendapati lemak ikan paus yang mengandungi kolesterol tinggi telah ditukar kepada kolesterol yang baik. Menurut mereka, kejadian ini disebabkan kesan pemakanan utama ikan paus iaitu Krill.
 
Terdapat 2 jenis Krill iaitu yang berasal dari Kutub Utara iaitu Artik (Northern Krill) dan Kutub Selatan iaitu Antartik (Southern Krill). Penyelidikan menunjukkan Minyak Semulajadi Krill Antartik mempunyai KEPADATAN OMEGA 3 YANG LEBIH TINGGI daripada Krill di tempat-tempat lain di dunia.
KRILL OMEGA PLUS menawarkan :

1. ANTIOKSIDAN PELINDUNG SEL

Krill kaya dengan antioksidan unik termasuk vitamin A, vitamin E, Astaxanthin, Canthaxanthin dan sebuah Flavonoid sumber laut novel.

Astaxanthin - elemen antioksidan yang paling berkuasa. Bertanggungjawab untuk memerangi radikal bebas dan melindungi penghalang darah ke otak termasuk melindungi mata, otak dan saraf pusat).

Astaxanthin :
Most Powerful Antioxidant Ever Discovered for Eye Health

Dr. Mark Tso of the Wilmer Eye Institute at Johns Hopkins University (considered by most professionals to be the most prestigious ophthalmology training center in the world) has clearly demonstrated that astaxanthin is the clear winner when it comes to protecting your eyes.

He concluded that astaxanthin supplementation could be effective in preventing or treating a whole host of eye diseases, including : 
 
- Age-related macular degeneration
- Diabetic neuropathy
- Cystoid macular edema
- Central retinal arterial and venous occlusion
- Glaucoma
- Inflammatory eye diseases (i.e., retinitis, iritis, keratitis, scleritis, etc.)


300 kali ganda lebih Vitamin A atau Vitamin E

Kuasa antioksidan 48 kali ganda lebih daripada minyak ikan Omega – 3 & Lutein

34 kali ganda lebih kuasa antioksidan daripada Coenzyme Q-10


KRILL OMEGA PLUS menawarkan :

2. OMEGA 3 ANTI-RADANG

Asid Lemak Minyak Krill mengandungi nisbah Omega-3 ke Omega-6 dalam 15 : 1 sedangkan Asid lemak Minyak Ikan mengandungi nisbah omega-3 ke Omega-6 dalam 3 : 1.

Ini menunjukkan 29.4% dari asid lemak Omega 3 minyak Krill adalah bioaktif sedangkan dalam minyak ikan hanya 19.2% dari asid lemak Omega 3 minyak Krill adalah bioaktif.

Ketidakseimbangan Omega 6 berbanding Omega 3 telah terbukti menyebabkan keradangan dalam badan.

KAJIAN TERBARU menunjukkan Krill Omega Plus MEMOTONG keradangan yang merosakkan jantung sebanyak 29%.


KRILL OMEGA PLUS menawarkan : 

3. FOSFOLIPID YANG BAIK UNTUK OTAK

 
Asid Lemak Minyak Krill bergabung dalam bentuk Fosfolipid sedangkan Asid lemak Minyak Ikan bergabung dalam bentuk Trigliserida.
(FOSFOLIPID membekalkan DHA & EPA secara terus kepada sel badan)

Minyak Krill mengandungi 40% Fosfolipid sedangkan Minyak Ikan mengandungi 0% Fosfolipid. 
(FOSFOLIPID membentuk sel membran badan manusia termasuk sel saraf).

300% lebih kuasa dari Minyak Ikan.

Tingkatkan memori anda dan tumpuan mental
sebanyak 48%
Kajian klinikal terbaru menunjukkan minyak Krill...

 Mengurangkan Risiko Gejala Kardiovaskular sebanyak 45%...

Menghilangkan Kolesterol Buruk LDL yang menyumbat arteri sebanyak 55%...

Merendahkan Trigliserida sebanyak 27%...

Mengurangkan Keradangan Yang Merosakkan Jantung sebanyak 29%...

Meningkatkan Kolesterol Baik HDL sebanyak 43.92%...

Melegakan Kesakitan & Ketidakselesaan Sendi sebanyak 29%...

Mencergaskan Daya Ingatan & Fokus Mental sebanyak 48%...

Meratakan Kedut Muka sebanyak 51%...

Mengaktifkan Tenaga lebih daripada 50%...

Melegakan Simptom Fizikal & Emosi Sindrom Prahaid (PMS) sebanyak 47%...

Kajian mendapati 90% wanita mengalami masalah Sindrom, Pra Haid. Atas segera masalah anda dengan Krill.

Kepada Wanita, membantu membentuk tubuh badan yang diidamkan dan seimbangkan berat badan badan yang ideal. Jika inginkan kulit yang cantik, gebu, halus dan cerah, amalkan Krill dengan air soya suam kurang gula setiap hari. Pasti anda akan merasai kelainannya.

TURUNKAN BERAT BADAN, Gula & Kolesterol

Satu kelebihan istimewa Krill Omega Plus adalah keupayaan untuk menurunkan berat badan. Nutrien dalam Minyak Krill menstabilkan kadar gula darah dan menurunkan kadar kolesterol. Ia mencegah akumulasi lemak yang tidak perlu.


Meningkatkan tenaga anda lebih daripada 50% ...


Penyelidikan menunjukkan bahawa Omega 3 DHA membantu melarutkan bekuan sebelum mereka boleh menyebabkan kerosakan.

Sekarang, para saintis di UCLA telah mengesahkan bahawa Omega 3 Minyak Krill boleh membantu mencegah penyakit Alzheimer


Kajian Terbaru Menunjukkan Krill Omega Plus :
Pelindung Kulit
 
Tidur Lena
Meningkatkan Keceriaan

Kenapa Memilih Krill Omega Plus

Kenapa Memilih Krill Omega Plus

Sijil HALAL Gelatin Krill Dari Islamic Services of America (I.S.A)Cara Makan :
Sehari makan sebiji sahaja semasa perut kosong atau sebelum tidur.

Cubalah hari ini!

Info Tambahan : 


Harga : RM 97 (30 sofgels)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...